Participare numeroasă la Concursul Județean de Recitare „Parfum De Poezie” 2019

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Elevii lugojeni, dar şi cei de la şcolile din împrejurimile orașului, au avut ocazia de a participa vineri, 25 ianuarie 2019, la a doua ediţie a Concursului Județean de Recitare „Parfum De Poezie”, organizat de Şcoala Gimnazială Nr. 2 Lugoj.

Concursul a avut ca scop stimularea creativităţii, cunoaşterea operei marelui poet Mihai Eminescu şi a autorilor de poezie în grai bănățean. De asemenea, proiectul inițiat şi organizat de şcoala noastră a urmărit, cu precădere, deschiderea apetitului pentru lectură în rândul celor mici.

Concursul a fost adresat elevilor din ciclul primar şi ciclul gimnazial, desfăşurându-se pe două secțiuni: recitare în grai bănățean şi recitare de versuri eminesciene. S-au acordat premiile I, II, III şi mențiune pe fiecare secțiune, respectiv categorie de vârstă.

Asemenea ediției precedente, ediția din acest an s-a bucurat de o prezență numeroasă din rândul şcolilor din județul Timiş. Concursul a reunit peste 200 de copii şi aproximativ 50 de cadre didactice de la şcolile din Lugoj, Timişoara, Făget, Dumbrava, Darova, Criciova, Mănăştiur, Boldur, Margina, Balinț şi Victor Vlad Delamarina.

Inițiativa şcolii noastre a fost primită cu căldură atât de elevi şi cadre didactice, cât şi de părinți! Încă o dată am putut demonstra că doar împreună putem cultiva, dezvolta şi îndruma interesul şi gustul copiilor pentru literatură!

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.