7 tipuri de echipamente de protecție care nu trebuie să lipsească unei companii

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

In rolul de angajator, esti responsabil cu asigurarea unui mediu sigur si sanatos pentru angajatii tai. Astfel, se presupune ca esti familiarizat cu riscurile profesionale ale domeniului in care activezi, alaturi de masurile de siguranta si protectie care trebuie intreprinse pentru un mediu de lucru lipsit de incidente.

Din acest motiv, va trebui sa faci apel la echipamente de protectie oricand acest lucru este necesar. Citeste cu atentie instructiunile, asigura mentenanta potrivita a echipamentelor si verifica-le la intervale regulate. Iata in continuare 7 tipuri de echipamente de protectie care nu trebuie sa lipseasca din dotarile companiei tale:

1. Echipamente de protectie pentru cap

Purtarea unei casti de protectie va preveni accidentarile in zona cervicala. Alege o cascheta rezistenta, adaptata mediului de lucru. In prezent, poti gasi casti cu un design elegant si diverse optiuni precum ajustarea harnasamentului din interior.

2. Protectie pentru ochi

Ochii sunt cele mai complexe, dar si fragile parti ale corpului nostru. Conform unor statistici, in fiecare zi, peste 600 de persoane sufera accidente de vedere la lucru. Pentru a preveni acest lucru, alege o pereche de ochelari de protectie. In cazul celor care lucreaza cu infrarosii sau cu lumini foarte puternice, alege ochelari de sudura sau chiar o masca!

3. Protectia urechilor

Lucrezi intr-un mediu foarte zgomotos? In acest caz, este indicat sa iei in considerare un echipament de protectie pentru urechi. In acest sens, dopurile de urechi sunt foarte confortabile, insa, de multe ori, poti alege antifoane, care sunt mai usor de dat jos.

4. Protejarea respiratiei

Peste 15% dintre muncitorii din Uniunea Europeana inhaleaza zilnic vapori, fum, praf sau alte particule chimice cu potential periculos. O masca de protectie iti va oferi siguranta necesara in aceste medii. In cazul in care substantele sunt foarte toxice, poti folosi o masca ce acopera toata fata, pentru a proteja nasul si gura de poluare.

5. Echipament de protectie pentru maini

Mainile si degetele sunt predispuse la accidentari, motiv pentru care este necesar sa le asiguram un echipament de protectie potrivit. In functie de domeniul de activitate, poti alege manusi cu protectie impotriva vibratiilor, a taieturilor, impotriva caldurii sau frigului, a riscurilor bacteriologice sau a chimicalelor.

6. Echipamente de protectie pentru picioare

Poti alege fie pantofi de protectie, fie ghete, care iti vor proteja picioarele. O talpa antiaderenta este de asemenea foarte folositoare cand lucrezi intr-un mediu cu multa umezeala, mai ales in conditiile in care peste 16% din accidentele industriale sunt cauzate de alunecari sau impiedicari. De asemenea, sosetele speciale iti pot da un plus de confort.

7. Imbracaminte de protectie

Preventia accidentelor este cruciala in orice atelier sau depozit aglomerat. Din acest motiv, vizibilitatea este un factor important pentru a preveni orice fel de incident. La fel ca in cazul echipamentelor de protectie pentru maini, exista multiple versiuni pentru diverse domenii de activitate.

In concluzie, este mai bine sa previi decat sa tragi ponoasele dupa. Nu uita sa ai la indemana si o trusa de ajutor, care poate fi foarte folositoare in anumite circumstante. Pentru echipamente de protectie de cea mai buna calitate, la un pret foarte avantajos, intra pe site-ul Kronos.ro si consulta oferta!

Despre admin 6589 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.