Liceul Tehnologic Valeriu Braniște a primit Diploma de excelență pentru învățământ profesional în sistem dual

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Vineri, 26.10.2018, in cadrul evenimentului organizat de catre CCITimisoara, Gala Excelentei: Topul Firmelor din judetul Timis pentru anul 2017, Liceul Tehnologic Valeriu Braniste a primit Diploma de excelenta pentru invatamant profesional in sistem dual.

Unitatea de invatamant lugojeana implementeaza, din anul scolar 2016-2017, invatamant profesional in sistem dual, dupa modelul german, pentru clasa de Industrie textila si pielarie. Acest tip de educatie profesionala presupune o relatie stransa: firme locale-scoala-autoritati publice locale-familie-elev si urmareste sa aduca resursa umana din scolile profesionale si tehnice mai aproape de nevoile reale de resursa umana ale firmelor locale.

„Suntem norocosi sa avem parteneri precum Autoliv si InterSpitzen in implementarea acestui tip de invatamant profesional. Cele 2 firme au inteles specificul comunitatii lugojene, au investtit si investesc in scoala si in elevi, ne sprijina in sustinerea financiara a acestor copii, prin burse suplimentare acordate, le ofera sansa unor experiente profesionale autentice in mediul real de lucru. De fapt, acest premiu l-am primit in numele tuturor partenerilor: companiile care au dovedit deschidere si implicare, autoritatii publice locale, primarului municipiului, care incurajeaza colaborarea intre liceele tehnologice si firmele din Lugoj, familiile si elevii care au optat pentru acest tip de invatamant, profesorii care lucreaza la aceste clase si inteleg sa iasa din zona lor de confort pentru a aduce elevii mai aproape de cerintele actuale de pe piata muncii” a declarat prof. Cosmin Gheorghe, directorul Liceului Tehnologic Valeriu Braniste.

In acest moment, in liceul lugojean sunt inscrisi in invatamantul profesional in sistem dual; 58 de elevi de clasa a IX-a si a X-a. In numele unitatii de invatamant a fost delegat dl Blaj Ioan Ciprian sa ridice premiul, ca o confirmare a legaturii stranse intre scoala si autoritati educationale superioare.

Despre admin 6555 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.