Ansamblul folcloric „Făgețeana”, într-un spectacol umanitar la Brașov alături de nume emblematice ale cântecului popular

Share Button

Joi, 25 mai 2017, la Brașov, la Centrul Cultural Reduta a avut loc o reîntâlnire cu artiști minunați și prieteni dragi ai Ansamblului folcloric”Făgețeana” al Casei de Cultură din Făget, într-un spectacol umanitar, alături de nume emblematice ale cântecului popular.

Centrul Cultural „Reduta”, împreună cu Asociația Internațională a Femeii Creștine Brașov, a organizat  Concertul umanitar „Cântecul popular «DAR DE SUFLET»”, în beneficiul lui George Olteanu, un tânăr brașovean, în vârstă de 36 de ani, diagnosticat cu Sindrom Amiotrofic Neurogen Spinal Degenerativ, o formă a distrofiei musculare. În cadrul acestui spectacol de mare anvergură a existat și o licitație cu obiecte puse la dispoziție de artiștii invitați, dar și o urnă de donații pentru cei care au dorit să îl ajute pe George. Mesajul lui George pentru toți este: „Iubiți-l pe Dumnezeu, iubiți-vă aproapele, iubirea este viață!”.

„Așadar, vă invităm să fiți în număr cât mai mare alături de George, dar și de comoara noastră națională, cântecul popular. Au acceptat benevol să cânte pentru el artiști îndrăgiți ai folclorului românesc: Dumitru Fărcaș, Marius Ciprian Pop, Văru’ Săndel, Suzana Toader, Angela Rusu, Nicușor Iordan, Ionela Moruțan, Anamaria Rosa Prodan, Robert Târnăveanu, Mircea N. Cârțișorean, Felician Nicola, Daria și Dan Gâdea, Anuța Săgneanca, Andreea Jitea, Ioana Bozga, Viorica Florea, Gheorghe Soare, Claudia Mirițescu și Sabine. Și-au dat concursul Orchestra Plaiuri transilvane, Ansamblurile Plaiuri Moiecene, Făgețeana, Zestrea Banatului și Trio-ul Vocal Rhapsodia. Prezentatorul evenimentului a fost Irina Palade”, au declarat organizatorii.

Evenimentul a fost un real succes. A doua zi după spectacolul caritabil, Ansamblul folcloric”Făgețeana” a fost invitat să danseze și să interpreteze cântece populare la postul de televiziune Antena 1 Brașov, unde Mircea Cârțișorean a declarat: „Am bătut cale lungă, am ajuns la Brașov, suntem tare bucuroși să fim oaspeții dumneavoastră și ai brașovenilor, aseară am fost la un spectacol caritabil pentru că menirea noastră ca oameni este de a ajuta și nu este singurul spectacol caritabil la care am participat.”

De asemenea, Mircea Cârțișorean a mulțumit pentru sprijin domnului primar prof. Marcel Avram, de asemenea, pentru efort, dansatorilor Ansamblului Făgețeana și coregrafului Dumitru Răduțiu.

Estera CIMPONERIU

384

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.