Atac la campioană! [short sport]

honeywell

Share Button

Germania, titlu după 10 ani. România, lipsă 20

Senzaţional spectacolul generat de handbalul european în Polonia, cu ocazia competiţiei supreme a continentului. Meciuri foarte tari, cu finaluri imprevizibile, rezultate–surpriză, asistenţe-record şi show de clasă într-un sport care poartă tot mai mult amprenta determinării şi – s-o spunem, durităţii chiar, dar care fascinează şi ţine aproape numeroşi suporteri. Germania – prima finalistă, învinsese în prelungiri, surprinzătoarea Norvegie, cu 34-33 (14-13, 27-27), iar Spania, cea de-a doua, trecuse cu 33-29 de Croaţia, poate cea mai frumoasă echipă a competiţiei.

În ciuda palmaresului, care indica Spania favorită, deşi nu câştigase vreodată trofeul, dar învinsese Germania (triplă campioană mondială şi europeană în 2006) destul de clar în grupă, finala a fost una neverosimilă pentru acest nivel, vedetele iberice fiind sufocate de un team german care a meritat din plin titlul, având în lot 12 debutanţi la acest nivel şi un antrenor islandez conducător al staff-ului tehnic!

Interesant că, la start, pronosticurile specialiştilor menţionau favorite, în ordine, Franţa (reprezentativă care are în vitrine toate trofeele importante), Danemarca, cu două titluri europene şi şase podiumuri din şapte prezenţe la C.E., Spania şi echipa gazdă, Polonia, menţionând printre posibilele revelaţii Ungaria. Clasamentul final i-a contrazis însă drastic: 1. Germania, 2. Spania, 3. Norvegia, 4. Croaţia ! La locul surprizelor continentale s-au aflat şi doi oficiali români, arbitrii Bogdan Stark şi Romeo Ştefan. Cât despre echipa naţională, ea n-a mai dat pe la turneul final exact de douăzeci de ani, din 1996 !

Atac la campioană, în Ardeal!

După ce şi-a adjudecat patru titluri în cinci ani în Cupa FED, selecţionata de tenis feminin a Cehiei a aterizat la Cluj pentru a plusa la palmares. România şi Cehia se vor întâlni în 6-7 februarie în sferturile de finală din Grupa Mondială, acolo unde au rămas doar opt echipe. Şi unde reprezentativa ţării noastre s-a calificat după ce a învins, în luna aprilie, la Montreal, echipa Canadei, cu scorul de 3-2. Nu vă bucuraţi, spectacolul va putea fi văzut doar pe Dolce Sport TV, televiziunea naţională neconsiderându-l înteresant în peisajul său de week-end. “…cred că publicul român va fi un adversar periculos pentru noi, dar ştim cum să jucăm în alte ţări şi cred că vom da totul, ca întotdeauna.” – declară liderul de valoare al Cehiei, Petra Kvitova. De urmărit ce atmosferă se va crea în Sala Polivalentă clujeană pentru competiţia ajunsă la ediţia numărul 54 şi pe care aceasta o găzduieşte la debut. Echipa României este alcătuită din Simona Halep (3 WTA), Monica Niculescu (37 WTA), Andreea Mitu (104 WTA) si Raluca Olaru (45 WTA la dublu). Din păcate, Irina Begu şi Alexandra Dulgheru nu vor juca la Cluj din cauza unor probleme medicale. România nu are în palmares vreun trofeu, revenind în prima grupă valorică după 23 de ani !

cehiaFedCupDin echipa Cehiei (care a ieşit victorioasă în ediţiile 1975, 1983, 1984, 1985 şi 1988 sub sub culorile Cehoslovaciei şi, mai apoi, în 2011, 2012, 2014, 2015) fac parte: Petra Kvitova (9 WTA), Karolina Pliskova (13 WTA), Barbora Strycova (41 WTA) şi Denisa Allertova (59 WTA). Pronostic… 2 ?

Dan H. BRUDIU

356

mondograniti

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.