Băile Herculane: cea mai mare investiţie într-o sursă termală din ultimii 20 de ani

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

După „privatizările” banditești din ani ‘90 și, mai ales, după cele două decenii de exploatare criminală a patrimoniului istoric, turistic, de tratament și de agrement, stațiunile balneare românești au început să renască.

Este și cazul celei mai vechi și, fără îndoială, mai celebre stațiuni românești, Băile Herculane, a cărei viață turistică a fost revigorată de investițiile private.

Renașterea a început cu micii investitori, cu mici pensiuni și unități hoteliere și de tratament, pentru ca, în ultimii ani, la Herculane să ajungă investitorii de anvergură.

Cea mai importantă investiție, cea care a readus Băile Herculane pe harta internațională de Wellness & SPA, este cea a grupului Bacolux, care, acum câțiva ani, a achiziționat și modernizat hotelurile Diana și Afrodita, transformate acum în resorturi de 3 și 4 stele, cu baze complexe și moderne de tratament.

De le grupul Bacolux vine încă o veste bună, anunțată cu prilejul deja tradiționalului eveniment periodic al Asociației Pro Turism Herculane, ediția a VIII-a a „Conferinței Naționale Întoarcerea la Apă”, care se desfășoară în aceste zile la Afrodita Resort & Spa.

Unul dintre subiectele care au fost prezentate este sistemul geotermal Băile Herculane cu privire specială asupra rezultatelor hidrologice obținute prin forajul „4573 Bis” din perimetrul Diana.

Mai exact este vorba despre inaugurarea unei noi surse de apă în Herculane, realizată exclusiv prin fonduri private, proiectul celui mai mare investitor din zona Herculane – Bacolux Hotels.

Grupul ajuns în Herculane prin preluarea și redarea în circuitul turistic a Diana Resort în 2011, a continuat seria de investiții în 2012 cu Afrodita Resort & Spa iar în anul 2017 a finalizat una din cele mai importate etape ale ultimei investiții și anume asigurarea cu apă termală.

Noua sursă de apă este foarte bogat mineralizată, ajunge la suprafață în mod natural arteziană, temperatura acesteia la ieșirea din pământ fiind de 36 – 37 grade.

Aceasta reprezintă o nouă resursă pentru tratament ale afecțiunilor reumatismale, ginecologice, post-traumatice ale aparatului locomotor, neurologice, dermatologice și afecțiuni respiratorii și ORL, așa cum rezultă din analizele fizico – chimice și microbiologice.

Investiția este cea mai importantă și mai mare de acest gen din ultimele două decenii.

Proiectul a fost coordonat de inginerul geolog Florian Malancu.

     Nicolae SILADE

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.