Birocrația primește o grea lovitură. Copiile legalizate ale actelor devin istorie

Share Button
Ministrul Fondurilor Europene a declarat că Executivul lucrează acum la un act normativ prin care administrația publică centrală să nu mai aibă dreptul să solicite copii legalizate de la cetățeni.
Măsura este parte a unui pachet legislativ prin care se vor elimina mai multe acte cerute cetățenilor de către autorități. Printre acestea și desființarea copiei legalizate, potrivit ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.
„Problema e că dacă vrei să desființezi o hârtie care nu are o bază legală, nu știi cum să o desființezi. Și atunci, acest pachet are o ordonanță de urgență, are un HG care modifică alte HG-uri, de pildă, desființează copia legalizată. Și mai are un memorandum prin care Guvernul cere instituțiilor subordonate și, atenție, nu vorbim de primării, vorbim doar de administrația centrală, să facă anumite lucruri. Să desființeze copia legalizată, să își unească bazele de date, le dăm niște termene”, a spus Ghinea.
Actul normativ care va simplifica birocrația va intra în discuția Guvernului în această lună și este în prezent pe circuitul de avizări al ministerelor implicate în elaborarea lui.
În luna februarie, Guvernul a anunțat că lansează o platformă online, la adresa maisimplu.gov.ro, prin care persoanele fizice și oamenii de afaceri pot transmite autorităților atât problemele birocratice cu care se confruntă în relația cu administrația, cât și propunerile de simplificare prin eliminarea anumitor acte.
AL PRESS

364

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.