Bucătarii Juniori – viitori Master Chefi ai României [Galerie FOTO]

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Înaintea Sărbătorii Sfântului Nicolae, Colegiul Tehnic Valeriu Branişte a organizat Concursul Gastronomic Regional Şcolar, ediţia a III a. Organizat în parteneriat cu J’Adore Events Lugoj, concursul face parte din lista evenimentelor de diseminare a rezultatelor proiectului Erasmus+ Youth & training for successful career, ID:2017-1-RO01-KA102-036600.

Cu un juriu exigent, compus din: inspector proiecte europene din ISJ Timiş, prof. Ciprian Blaj, chef Dumitru Burtea – presedinte Euro Toques Romania, chef Gheorghe Ciutacu – membru Euro Toques si Florin Kiss, concursul gastronomic şcolar a avut un caracter regional, fiind prezente 7 echipe din judetele Timiş, Arad, Caraş Severin, Hunedoara. Şcolile participante au experienţă în pregătirea elevilor în domeniul Alimentaţiei Publice: Colegiul Economic Arad, Liceul Bănățean – Oțelu Rosu, Colegiul Economic al Banatului Montan – Resita, Colegiul Economic „F. S. Nitti” – Timisoara, Colegiul Tehnic „Henri Coandă” – Timisoara, Colegiul Tehnic „Valeriu Braniste” – Lugoj.

,,Suntem mulţumiţi de organizare, de partenerii noştri şi de rezultatele concursului. Credem în valoarea lor prezentă şi, mai ales, de ceea ce pot face ei în viitor pentru industria ospitalităţii din România şi din Uniunea Europeană. Incurajăm părinţii să susţină orice aptitudine practică a copiilor lor, ea reprezentând punctul de plecare în orice decizie privind viitorul şcolar şi profesional al copilului. Să nu ne fie teamă în a încuraja copiii să opteze pentru o meserie, pentru că meseria, practicată la nivel exceptional, aduce satisfacţii materiale, sociale şi personale”, ne-a declarat Cosmin Gheorghe, director al Colegiului Tehnic Valeriu Branişte.

Câştigătorii concursului au fost:

Locul I – Echipa Colegiului Economic „F. S. Nitti” – Timişoara cu preparatele: Cotlet de berbecuţ şi crema catalană, ca desert;
Locul II – Echipa Colegiului Tehnic „Valeriu Braniste” – Lugoj, cu preparatele: Piept de raţă cu pui şi cartofi, respectiv Prăjitură cu morcov;
Locul III: Echipa Colegiului Economic Arad, cu preparatele: Muşchi de vită cu sparanghel, respeciv Lava cake cu sos de zmeură.

Colegiul Tehnic Valeriu Branişte mulţumeşte tuturor participanţilor, programului Erasmus+, organizatorului principal al proiectului, prof. Ioan Constantin Borlovan, partenerilor şi sponsorilor: J’Adore Events Lugoj, Unilever Romania, Crama Oprisor şi chef Florin Kiss.

AL PRESS

 

Despre admin 6555 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.