Campania „Şcoala Ecoterrienilor“, un real succes la Şcoala Gimnazială Nr. 2 din Lugoj !

honeywell

Share Button

Campania „Şcoala Ecoterrienilor“, organizată în cadrul Proiectului „Ecotic“, continuă la ŞCOALA GIMNZIALĂ NR. 2 LUGOJ ! Şcoala noastră s-a angajat în organizarea celor două tipuri de activităţi propuse de organizatori: colectarea DEEE şi DBA prin implicarea întregii comunităţi, dar şi realizarea a cât mai multe acţiuni pe teme ecologice.

Activitatea de Tip 1 s-a încheiat astăzi, 7 aprilie 2017, şcoala noastră reuşind să colecteze o cantitate impresionantă de deşeuri electrice și electronice, dar şi deşeuri de baterii şi acumulatori. Activitatea a înregistrat un real succes prin implicarea unui număr foarte mare de elevi, părinţi şi cadre didactice. Pe această cale, Şcoala Gimnazială Nr. 2 mulţumeşte tuturor celor care au susţinut desfăşurarea acestei acţiuni ce a avut ca scop informarea elevilor cu privire la importanţa colectării selective a deşeurilor şi încurajarea acestora în adoptarea unui comportament ecologic în cadrul şcolii şi dincolo de porţile acesteia !

Activitatea de Tip 2, dezvoltarea acţiunilor prin abordarea de teme ecologice, se află în plină desfăşurare, continuând până în data de 28 aprilie. Până în prezent, şcoala noastră a organizat şi derulat o serie impresionantă de expoziţii de desen, expoziţii de artă din materiale reciclabile, activităţi de ecologizare şi plantare, dar şi lecţii deosebite pe teme eco, elevii noştri participând, de fiecare dată, cu plăcere şi entuziasm:

 • ,,ÎNVĂȚĂM SĂ FIM ECO !” – LECȚIE DE EDUCAȚIE ECOLOGICĂ

Elevii clasei I B au participat la o lecție cu totul diferită, ce a avut ca temă generală încălzirea globală. Organizând această activitate, doamna învățătoare Denisa Sîrbu a urmărit sensibilizarea copiilor în ceea ce priveşte curățenia din jur, problemele actuale de încălzire globală, de a îngriji plantele, de a prețui mai mult natura şi planeta, cu tot ce ne oferă ea.

 • ,,E FUN SĂ FII ECO !” – LECȚIE DE EDUCAŢIE ECOLOGICĂ

Prin poveşti, copiii clasei pregătitoare C, îndrumați de doamna învățătoare Ana Pozsar, au conştientizat ce se întâmplă cu mediul înconjurător atunci când aruncă deşeurile la întâmplare. Deşi sunt mici, elevii ştiu cât de important e ca deşeurile să fie separate şi au dat astfel o lecţie celor maturi, reuşind să transmită mesajul lor întregii şcoli, dar şi comunității.

 • ,,S.O.S. ! PĂMÂNTUL ÎN PERICOL !” – EXPOZIȚIE DE DESENE

,,Ecoterrienii” clasei a II-a B vor o planetă verde şi sănătoasă, iar pentru a o ajuta, au hotărât, împreună cu doamna învățătoare Cristina Pop-Coman, să transmită un semnal de alarmă colegilor şi comunității, realizând diverse desene pe teme eco. Activitatea organizată a urmărit ca elevii să înțeleagă ce înseamnă a proteja, a ocroti Pământul, ce pericole afectează calitatea vieții și a sănătății Planetei Albastre.

 • ,,ÎMPREUNĂ PENTRU UN MEDIU SĂNĂTOS !” – LECȚIE DE EDUCAŢIE ECOLOGICĂ

Clasa a III-a A, împreună cu doamna învățătoare Tilore Kortner, este solidară colegilor, organizând o lecție eco, reuşind, astfel, să atragă atenția asupra protejării mediului înconjurător.

Elevii au participat la o altfel de lecție, pregătindu-se, în prealabil, cu prezentări PPT şi familiarizându-se cu problemele cu care se confruntă mediul înconjurător. Activitatea i-a antrenat pe copii în diverse discuții, jocuri de rol şi desene pe calculator, toate abordând teme eco.

 • ,,LET’S BE ECO !” – ACTIVITATE DE ECOLOGIZARE

Micii ,,ecoterrieni” ai clasei pregătitoare B şi clasei I B au organizat o acţiune de ecologizare a spaţiilor verzi din apropierea şcolii. Cei 50 de elevi care au participat la activitate au dat dovadă de simț civic şi responsabilitate, reuşind să creeze un model de bună practică demn de urmat. Copiii au fost foarte entuziasmaţi de iniţiativa doamnelor învățătoare Ionela Moşoarcă şi Denisa Sîrbu, participând cu mult drag la această activitate.

 • ,,ECO-FANTEZIE ŞI CULOARE” – EXPOZIȚIE DE ARTĂ DIN MATERIALE RECICLABILE

Elevii clasei a II-a A, îndrumați de doamna învățătoare Daniela Drăgan, continuă campania de educație şi comportament ecologic, organizând un atelier eco-art, cu exponate din materiale reciclabile: carton şi hârtie. Creativitatea, care a stat la baza „nașterii acestor opere”, este, de fapt, extinderea naturală a entuziasmului elevilor, dar și a talentului lor nativ, valorificat cu grijă de doamna învățătoare.

 • ,,DACĂ NU POLUĂM, PLANETA O SALVĂM !” – EXPOZIȚIE DE DESENE

De această dată, elevii clasei a III-a A, sub atenta îndrumare a doamnei învățătoare Tilore Kortner, au realizat o expoziție de desene pe teme eco, continuând să îndemne comunitatea in privința acordării unei atenții deosebite comportamentului civic, în ceea ce priveşte poluarea planetei.

 • ,,RECICLĂM ŞI NE JUCĂM !” – EXPOZIȚIE ECO-ART

Copiii clasei a III-a A, împreună cu doamna învățătoare Tilore Kortner, au organizat un atelier de reciclare creativă a sticlelor de plastic.Micii artişti au decupat, colorat şi pictat banalele pet-uri, reuşind să transforme sticlele de plastic în obiecte decorative deosebit de ingenios realizate. Exponatele create s-au alăturat celorlalte expoziții realizate de elevii şcolii noastre, putând fi admirate de profesori, părinți și de oricine ne trece pragul.

 • ,,AER PENTRU VIAȚĂ” – LECȚIE DE EDUCAȚIE ECOLOGICĂ

Elevii clasei a V-a A au fost antrenați într-o lecție de educaţie ecologică, în cadrul căreia au dezbătut efectele nocive ale poluării aerului asupra sănătății. Copiii au fost impresionați de gradul mare al poluării aerului în anumite țări şi oraşe din întreaga lume, reuşind, totodată, să conştientizeze importanţa respirării unui aer curat pentru propria sănătate.

 • ,,PUIŞORII ECO” – EXPOZIȚIE DE ARTĂ DIN MATERIALE RECICLABILE

Copiii clasei I B învață să devină creativi. Cei mici, aflați sub coordonarea doamnei învățătoare Denisa Sirbu folosesc obiecte reciclabile pentru a crea adevărate opere de artă: coşulețe de Paşti din pahare de plastic şi hârtie.

 • ,,ECO-LIVADA ŞCOLII NOASTRE ! ” – EXPOZIȚIE DE ARTĂ DIN MATERIALE RECICLABILE

,,Ecoterrienii” clasei pregătitoare B, coordonați de doamna învățătoare Ionela Moşoarcă, au adus primăvara în curtea şcolii noastre, creând pomişori înfloriți din crenguțe şi hârtie. Exponatele au fost ,,plantate” în curtea şcolii, fiind la îndemâna celor care vor să le admire.

 • ,,CREAȚIE ŞI CULOARE ECO !” – EXPOZIȚIE DIN MATERIALE RECICLABILE

Elevii claselor a VI-a B şi a VII-a A au întrecut aşteptările tuturor prin expoziția de artă eco pe care au realizat-o sub îndrumarea doamnei profesoare de educatie plastică, Teodora Popescu.

Copiii, prin îndemânarea dobânditâ în cadrul atelierelor de creație, au confecționat flori şi obiecte decorative din materiale reciclabile: hârtie şi becuri.

ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 2 mulţumeşte cadrelor didactice, elevilor noştri, şi părinţilor pentru sprijinul permanent oferit, dar şi pentru frumoasa colaborare cu care ne-au obişnuit de-a lungul anilor şi care a condus şi acest minunat proiect către succes!

Felicitări, dragi „ecoterrieni“ ai şcolii noastre !

Ana-Maria ISVERCEANU-DAN

520

mondograniti

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.