„Caruselul meseriilor”, în „Școala Altfel”, la Balinţ

honeywell

Share Button

Joi, 21 aprilie 2016,  în cadrul programului Şcoala Altfel: „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, elevii Şcolii Gimnaziale Balinţ au participat cu mare entuziasm la „Caruselul meseriilor”.

Au fost invitate 16 persoane care au o meserie şi vor să o prezinte în faţa elevilor: asistent medical, bucătar, cofetar, amenajări interioare, tâmplar, poliţist, şofer, mecanic auto, florăreasă, foto-video, frizer, handmade, operator utilaje grele, fermier, vopsitor, polițist.

Elevii au fost împărţiţi în grupe şi au fost repartizaţi la meseriaşii care le vorbeau şi le arătau în ce constă acea meserie. La  fiecare 10 minute, elevii au trecut de la o „staţie meserie” la alta.

Asistenta medicală le-a vorbit elevilor despre importanţa pe care o are sănătatea în viaţa omului, le-a arătat stetoscopul, tensiometrul, termometrul, seringa şi medicamentele.

La foto-video, elevilor li s-a vorbit despre tehnica fotografiei şi fiecare a avut ocazia să fie fotografiat de către un specialist. Bucătarul  le-a  arătat elevilor cum să  pregătească gulașul, cofetăreasa i-a îndrumat spre realizarea de ,,bombițe” din  biscuiţi, florăreasa i-a învăţat cum se plantează florile în parcul din faţa şcolii, tâmplarul a construit împreună cu elevii căsuțe pentru păsărele, fiecare meseriaș… le-a vorbit despre importanţa meseriei pe care o are și le-a  exemplificat şcolarilor  în ce constau meseriile lor, într-un mod practic.

La  finalul  activităţii,  elevii  au  spus ce vor să devină când vor creşte.

Această activitate s-a realizat pentru orientarea  în carieră  a elevilor, având în vedere că şcolarii de la Balinţ nu au posibilitatea să meargă la o prezentare a meseriilor în oraş, din cauză că sunt defavorizaţi social.

Activitatea a fost iniţiată de directoarea şcolii, prof. Mihaela Kristof, fiind sprijinită de toate cadrele didactice din Şcoala Gimnazială Balinţ, părinți și voluntari.

A fost o zi pe care elevii nu o vor uita repede şi care a contribuit la dezvoltarea orizontului lor de cunoaştere, legat de o parte din meseriile existente.

AL PRESS

460

mondograniti

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.