Cele mai spectaculoase case din lume

Share Button

Ai avea curaj să stai într-o casă care „pluteşte” pe malul oceanului?

Ai avea curaj sa stai in casa care

Are 5 etaje și este agățată de faleză deasupra oceanului! Una din cele mai spectaculoase case din lume a fost construită în Australia pe malul Oceanului Indian.

O casă pentru amatorii de senzații tări! Pentru cei care vor să trăiască întrega viață deasupra oceanului și să-i admire măreția, arhitecții australieni de la firmă Modscape Concept au creat o vilă uimitoare suspendată de malul sau abrut.

Numit Cliff House (Casă de pe faleză-n.r.), imobilul neobișnuit este ancorat de faleza Oceanului Indian cu ajutorul unor grinzi. Casa este concepută că o extensie a peisajului marin, fiind construită din module aranjate în plan vertical.

casa_suspendata23.jpg

Fiecare încăpere este situată una sub alta, având intrarea pe la ultimul etaj.

casa_suspendata78.jpg

Locuitorii trebuie să coboare la celelalte etaje cu ajutorul unui lift sau pe scări. La etajul V se află garajul, la etajul IV livingul, sufrageria și bucătăria, la etajele ÎI și III sunt dormitoare și băi. La etajul I, deasupra oceanului, este o terasă în aer liber, unde se poate face grătar și spa.

casa_suspendata45.jpg

De aici te poți bucura de priveliști care îți taie respirația de deasupra valurilor. Fiecare etaj este bine înfipt în faleză cu ajutorul unor pivoți de beton. Cine vrea să cumpere această vilă unică trebuie să achite 20 de milioane de dolari.

casa_suspendata12.jpg

Și-a făcut casa pe un piciorO altă casă spectaculoasă la malul marii este Pole House, construită tot pe malul oceanului, în apropiere de Melbourne. Aceasta este construită pe un picior, la o înălțime de 13 metri deasupra apei, și pare că sfidează gravitația.

Priveliștea este absolut superbă din aceasta casă minunată. Un loc potrivit pentru relaxare și reculegere.

casa_suspendata25.jpg

Casa a fost cumpărată în 2005 cu prețul de 1,5 milioane de dolari de către un cumpărător care a ținut să-și păstreze anonimatul.

casa_suspendata36.jpg
casa_suspendata14.jpg
Casa care sfidează legile gravitației – jumătate din lungimea ei stă în aer

Arhitecții companiei olandeze MDRV și cei ai companiei britanice Mole Architects au proiectat și construit în Suffolk, Anglia, o casă cu un design ce pare să sfideze legile gravitației. Proiectul inedit poartă denumirea de Balancing Barn (hambarul care se balansează), datorită faptului că jumătate din lungimea sa de 30,5 m este suspendată în timp ce cealaltă jumătate este poziționată ferm pe vârful unui deal.

proiect-casa-suspendata-2.jpg

Deși aparent nesigură, casa suspendată se încadrează în normele de siguranță, conform spuselor arhitecților implicați în proiect. Și asta deoarece jumătatea suspendată este construită din materiale mai ușoare decât cele folosite la construcția jumătății de pe deal.

exterior-2-casa.jpg

Ca o glumă, arhitecții care au conceput proiectul inedit au montat un leagăn sub extremitatea suspendată a casei.

419

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.