Concursul de eseuri filosofice „Din lumea Sofiei” asigură intrarea la facultate

honeywell

Share Button

Elevii de clasa a XII-a au posibilitatea de a participa la un concurs naţional de eseuri filosofice, care este premiat cu zece locuri bugetate la admitere, în sesiunea 2016, la specializarea Filosofie a Universităţii de Vest din Timişoara.

Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Vest din Timișoara organizează Concursul de eseuri filosofice „Din lumea Sofiei”, ediția a patra, destinat tuturor elevilor de liceu și cu beneficii directe pentru elevii care doresc să devină studenți în Filosofie începând cu anul universitar 2016-2017.

Autorii celor mai bune zece eseuri vor fi premiați cu asigurarea unor locuri speciale la admitere, în sesiunea iulie și septembrie, la specializarea Filosofie a Universității de Vest din Timișoara.

Elevii vor putea alege oricare din următoarele teme pentru redactarea eseului filosofic: dacă dezvoltarea tehnologiei contribuie în mod necesar la binele umanităţii; dacă educarea gustului estetic reprezintă un mod de viaţă suficient; dacă egalitatea între oameni este posibilă sau nu, în condiţiile libertăţii de acţiune; în ce măsură progresul moral al omenirii se datorează dezvoltării ştiinţelor şi artelor; despre relaţia dintre identitatea de sine, preferinţele personale şi judecata celorlalţi; despre raportul între raţiune şi credinţa religioasă; ce este consilierea filosofică şi ce probleme poate ea rezolva; în ce condiţii sunt posibile raporturile etice între om şi animale; filosofia ca mod de viaţă; filosofia pentru copii.

Eseurile trebuie adresate Departamentului de Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării din Universitate de Vest, până la data de 30 aprilie 2016, şi se pot transmite prin poştă, fax, prin e-mail sau personal, la secretariatul facultăţii.

Metodologia concursului şi lista de temele propuse sunt disponibile și pe internet, la adresa:

http://www.pfc.uvt.ro/portfolio/din-lumea-sofiei-editia-a-patra/

„În baza relațiilor bune pe care le aveți cu Universitatea de Vest din Timișoara, vă rugăm să diseminați această informare tuturor profesorilor și elevilor care ar putea fi interesați”, spune conf. univ. dr. Claudiu MESAROS, prodecan Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării.

AL PRESS

467

mondograniti

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.