Copacul creativității la Colegiul Național ”Iulia Hasdeu”

Share Button

Începând cu anul 2008 la Colegiul Național ”Iulia Hasdeu” Lugoj apare revista școlară Iulia. O formă de creativitate deosebită prin care se exprimă elevii, în cadrul revistei, sunt benzile desenate. Creațiile elevilor, sunt uncice atât ca aspect cât și, datorită faptului că, de la o generație la alta, povestea este preluată și dusă mai departe, precum ramurile unui copac.

Această imaginea a dus la implementarea proiectului Copacul creativității, proiect care și-a propus să celebreze, să dezvolte și să încurajeze creativitatea elevilor de la Colegiul Național ”Iulia Hasdeu” Lugoj. În luna mai 2016 benzile desenate create de elevi au fost expuse, în cadrul liceului, într-o expoziție care și-a propus să celebreze creativitatea elevilor de la Hasdeu.

În luna iunie toate benzile desenate de elevii Colegiului Național ”Iulia Hasdeu” Lugoj de-a lungul timpului au fost publicate într-un volum sub titlul Copacul creativității. Volumul a fost lansat în cadrul colegiului în 17 iunie 2016. Proiectul a fost  cofinanțat de Consiliul Județean Timiș prin programul Agenda Culturală. Volumul a apărut cu sprijinul ONG-ului Animus Libri. Coordonator proiectului a fost profesorul Horațiu Suciu. Autorii benzilor desenate sunt elevii (și foștii elevi): Alexandru Prohasca, Laura Bocean, Dorian Babeț, Teofil Lungu, Alina Muntean, Beatrix Cimpoca, Dariana Fodor, Giulia Teslevici, Edward Bojboi.

AL PRESS

1216

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.