„Din jale s-a-ntrupat Electra”! Un editorial de Mircea Anghel

honeywell

Share Button

Din jale s-a-ntrupat Electra! Din jale s-a-ntrupat şi guvernul Cioloş. Din jalea ce a cuprins naţia cea română după întâmplarea tragică petrecută la „Colectiv”. Klausul nostru se puse pe treabă şi numi pe tehnocratul, tehnocaţilor, Dacian Cioloş, prim-ministru.

Prim-miniştri tehnocraţi am mai avut noi: Theodor Stolojan, Nicolae Văcăroiu – Săniuţă, Mugur Isărescu, Mihai Răzvan-Ungureanu. Dar guvern alcătuit în totalitate din tehnocraţi, ba. Klaus Werner Iohannis mai făcu un experiment pe cobaii de serviciu români şi-i dete mână liberă celui mai moţat dintre tehnocraţi, Dacian Cioloş, care,  pentru câteva luni, încropi pe genunchi un guvern din spuma şi crema tehnocraţilor din România.

Guvernul cu moţ în frunte, interpretând o partitură „tehno” cam după ureche, în puţinele luni scurse de la ungere, avu multe nerealizări măreţe, pe care nu le mai amintesc aici. Vreau să mă oprescu şi să mă oprea la una mare şi lată. Criza medicamentelor.

Lipsesc de prin farmacii în jur de 123 de medicamente (eu unul înjur tot timpul), multe dintre ele vitale pentru cei bolnavi de cancer, o boală care se cam poartă pe la noi pe plai. Desigur că, între timp, una sau două medicamente vor reapărea pe piaţă, diferenţa fiind completată cu justificări (minciuni) tehnocratice.

Neavând altceva mai bun de făcut luai la răsfoit Constituţia României (am auzit eu de pe la unii precum că ea, Coana Constituţie, ar fi legea fundamentală a ţării). Şi uite peste ce am dat! Peste articolul 34, care (mă iertaţi) stipulează:

(1) Dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat.

(2) Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publice.

(3) Organizarea asistenţei medicale şi a sistemului de asigurări sociale pentru boală, accidente, maternitate şi recuperare, controlul exercitării profesiilor medicale şi a activităţilor paramedicale, precum şi alte măsuri de protecţie a sănătăţii fizice şi mentale a persoanei se stabilesc potrivit legii.

Zice bine Coana Mare, dar se pare că sunt numai parole, parole, parole… Şi ştiţi de ce? Pentru că la noi legile se emit pentru a nu fi respectate sau, mai pe-nţelesul plebei, cine umblă după lege, cu p… raful s-alege!

Auziţi, lume bună, ce declara într-una din zile ministru nesănătos al Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu: „Dacă ar fi să raportez sistemul de sănătate la ansamblul societăţii, aş spune că este peste medie”.

Păi după o astfel de declaraţie, orice om normal şi-ar fi dat demisia. Tehnocratul Achimaş, nu. Băşcălie naţională, ce mai! Existenţa noastră, a românilor de rând, bălteşte în iluzii şi speranţe. Noroc cu clasa asta politică fără clasă care ne-o asanează!

Dar vin ele alegerile! Ei, şi dacă vin, ce se întâmplă? Vin alţii la volan. Tehnocraţii se vor avânta în mocirla politicii româneşti, împrumutând  comportamentul cameleonului, devenind nişte hoitari care planează deasupra viitorului nostru, hrănindu-se cu cadavrele speranţelor şi iluziilor noastre înşelate.

M-am lămurit! Tehnocraţia şi birocraţia îngroapă România! Suntem în UE şi în NATO. Vom fi şi în Schengen. După ce o să mă trezesc din acest coşmar oferit de guguştiucii noştri politici, mă voi duce să-mi procur un paşaport pentru Republica Utopia.

„Acolo este ţara mea şi neamul meu cel românesc”…

Mircea ANGHEL

626

mondograniti

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.