Exemplul de lângă noi [short sport] Confirmări şi surprize

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Exemplul de lângă noi

Un campion pe nedrept lăsat deoparte de media triumfă din nou. Cu muncă, perseverenţă şi modestie. Horia Tecău nu câştigă de ieri în arenele tenisului. La treizeci şi doi de ani, la paisprezece ani de la debut, marea victorie alături de partenerul olandez Jean-Julien Roger în turneul US Open încheie deocamdată şirul unor succese pe care constănţeanul le-a clădit cu mare migală, şase fiind cifra finalelor de Grand Slam pe care românul le-a jucat: trei pierdute la Wimbledon în 2010, 2011 şi 2012 în tandem cu suedezul Robert Lindstedt, trei câştigate, pe terenuri diferite: în 2012 pe hard la Australian Open în cuplu mixt cu americanca Bethanie Mattek – Sands, în 2015 pe iarba de la Wimbledon şi, în week-end, la US Open, ultimele două avându-l coleg pe J.-J. Roger. Poate că una din explicaţiile marilor sale victorii (Tecău disputând finale şi în cuplu cu Florin Mergea – medalie olimpică de argint la Rio de Janeiro, Andrei Pavel, Victor Hănescu, belgianul Dick Norman şi australianul Marcus Daniell) a fost constanţa şi răbdarea de a insista cu Lindstedt şi Roger atâţia ani, poziţia de Top 10 ocupată mai mereu în ierarhia mondială şi noua calificare în Turneul Campionilor 2017 răsplătind din plin sportivul onest căruia iubitorii tenisului nu i-au reproşat vreodată ceva. Exemplul performerului român de excepţie nu trebuie căutat departe, e chiar lângă noi, simplu şi onest: Horia Tecău, campionul, omul care n-a refuzat vreodată fotografia de Cupa Davis pentru România!

Confirmări şi surprize

Dacă numele regelui US Open la masculin n-a constituit o surpriză, favoritul principal Rafael Nadal adjudecându-şi clar titlul după finala cu sud – africanul Kevin Anderson, la feminin s-au duelat în ultimul act două nume complet ignorate la startul competiţiei: americancele Madison Keys (16 WTA)  şi Sloane Stephens (83 WTA). Ultima tranşând cu un sec 6:3, 6:0 o finală  departe de nivelul şi spectaculozitatea meciului Halep – Sharapova din primul tur. În schimb, în întrecerea masculină, jocurile Thiem – Del Potro ( 2:3 după 2:0), Del Potro – Federer (3:1) şi adevărata finală Nadal – Del Potro (3:1) au oferit o tensiune şi un dramatism cum numai tenisul poate produce. Rămânem aşadar cu performanţa lui  Horia Tecău – victorie la dublu masculin şi prezenţa în semifinale la dublu mixt (alături de americanca CoCo Vandeweghe) şi aşteptăm, cu multă răbdare, explozia Simonei Halep, deocamdată sub realizările lui Tecău în ce priveşte marile trofee ale campionilor tenisului.

Dan H. BRUDIU

Despre admin 6576 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

1 comentariu

  1. Toate felicitarile si aprecierile pentru Tecau. Este un tenismen, ca sa zic asa, tenace. (Si nu atit de vizibil ca echipa de fotbaliori de la Fotbal Club Stina Becali 😛 )
    Dar si disputa preferintelor este dilematica: e de preferat unul sau doua GS-uri sau un loc doi in clasament?
    Un exemplu recent din Vuelta. E de preferat sa cistigi 4 etape sau sa cistigi Vuelta? e de preferat sa cistigi o etapa, e drept cea mai grea, sau sa cistigi Vuelta.
    In snooker e o vorba: break-ul maxim nu garanteaza victoria in meci 😉
    Oricum, de apreciat, pentru cei carora le place tenisul, sint si Halep si Tecau. Sa-i apreciem, caci din urma nu prea sint sperante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.