Hidroizolații cu membrane PVC, TPO, FPO, sau EPDM

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Membranele PVC, TPO, FPO, EPDM sunt materiale de izolație care au caracteristici foarte bune de rezistență și durabilitate, sunt o garanție a adaptabilității la schimbările de temperatură și alți factori de mediu. Cele mai populare sunt membranele PVC și EPDM.

Despre membranele TPO se spune că ar fi o combinație a altor tipuri de membrane din acest grup. Au caracteristici foarte bune: sunt rezistente la frig, uleiuri, acizi, baze, grăsimi, oxidare, radiații ultraviolete UV, asigură o bună protecție împotriva umezelii, mucegaiurilor, ciupercilor și bacteriilor.

Toate aceste 4 tipuri de membrane sunt de înaltă calitate, au rezistență mare la intemperii pe termen lung, la crăpături, fisuri, substanțe chimice, temperaturi înalte sau foarte scăzute.

Membranele EPDM sunt fabricate dintr-un cauciuc de calitate superioară, sunt ușor de aplicat pe terase, acoperișuri de clădiri, pentru realizarea lucrărilor de hidroizolații. Au o durată mare de viață, o garanție de 20 de ani. Astfel de membrane sunt recomandate pentru hidroizolația rosturilor de dilatare, pentru diferite tipuri de suprafață, din beton, metal și altele. Pot fi folosite cu alte membrane impermeabile, de exemplu cum sunt membranele PVC.

Membranele FPO se utilizează la acoperișurile construcțiilor civile și industriale, inclusiv pentru acoperișurile vechi nu doar pentru cele moderne și noi. Acestea se aplică într-un singur strat, au proprietăți bune de etanșeitate. Pot fi armate cu fibre de sticlă pe o parte și cu poliester pe partea inferioară. Membranele de impermeabilizare FPO se instalează rapid, sunt rezistente la radiațiile UV, sunt ușor de curățat și de utilizat. Sistemul cu membrane FPO oferă o rezistență bună la condițiile meteorologice nefavorabile, chiar și la cele mai dificile. Astfel de membrane sunt recomandate pentru diferite tipuri de acoperișuri, unele dintre acestea fiind destul de complexe.

Membranele PVC sunt folosite la hidroizolația acoperișurilor clădirilor, a halelor industriale, a teraselor orizontale, plane, înclinate și multe altele. Membranele sunt de calitate înaltă, garantează o rezistență excelentă la bacterii, ciuperci și mucegai, la radiațiile UV, la diferite intemperii.

Membranele PVC sunt fixate mecanic dar și prin termosudare, au proprietăți de durabilitate ridicată în timp. Acest tip de membrane sunt folosite mai ales pentru suprafețele unde se dorește un nivel mai înalt de igienă, pe suprafețe din beton, metal, gresie, sticlă, lemn, cărămidă. Desigur aplicarea membranei PVC se face în unul sau mai multe straturi, în funcție de tipul de proiect și de suprafață, pe care se realizează hidrotermoizolația.  Comparativ cu alte tipuri de membrane, acestea din PVC oferă o soluție economică pentru clienți.

În funcție de suprafața vizată, de tipul de terasă sau de acoperiș, se aleg materialele potrivite, membranele sintetice și metodele de fixare. Pentru anumite proiecte se pot utiliza combinații de membrane pentru a obține o soluție de înaltă performanță pentru respectivul acoperiș. Membranele se instalează pe diferite tipuri de substraturi, pe beton, bitum, lemn, metal. Cu ajutorul specialiștilor care realizează lucrarea se aleg materialele potrivite, respectiv membranele și tehnologia adecvată acestora.

Societatea Conduraru Grup realizează lucrări de hidroizolație PVC, cu membrană armată poliester care are caracteristici perfecte pentru izolarea acoperișurilor plane, înclinate sau curbe. Membrana este ancorată în stratul de hidroizolație. Aplicarea ei se face peste stratul de termoizolație din vată bazaltică rigidă, ce are 140-160 kg/mc. Înainte de aceste proceduri se realizează și alte lucrări de termoizolație, respectiv anumite operațiuni care țin de întregul sistem de hidrotermoizolație. Acestea includ și montarea unor folii de tablă cutată, aplicarea foliei anticondens și abia apoi se fixează straturile de termoizolație cu vata bazaltică de care spuneam mai sus.

Studii recente arată că sistemul de hidroizolație cu membrane EPDM are o durată de viață chiar de 50 de ani. Această membrană este foarte rezistentă, are proprietăți de utilizare unice, se folosește într-un singur strat.

Societatea Conduraru Grup folosește în realizarea lucrărilor de hidroizolații, termoizolații și impermeabilizări membrane EPDM produse de brandul Firestone. De asemenea, lucrările sunt realizate cu materiale de înaltă calitate de la General Membrane, Bauder, Soprema, Schomburg și Kraft. Caracteristicile deosebite ale acestor materiale garantează etanșeitatea pe termen lung a suprafeței vizate, fie că este vorba de terase, acoperișuri de clădiri, etc.

Membranele folosite de societatea Conduraru Grup sunt adecvate pentru majoritatea aplicațiilor teraselor și acoperișurilor de clădiri, ele conferă și un aspect estetic îmbunătățit acestora. Sistemele folosite sunt complet aderente, iar izolația este de calitate.

Despre admin 6584 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.