În aşteptarea iepuraşului, „grădiniţarii” lugojeni s-au întrecut în încondeierea ouălelor

honeywell

Share Button

Joi, 21 aprilie 2016, la Casa de Cultură a Sindicatelor din urbea noastră, a fost organizată cea de a  X-a ediţie a concursul de încondeiere de ouă. Această întâmplare a fost posibilă datorită implicării Organizaţiei de Femei a PSD Lugoj, având-o în frunte pe Gerlinde Grozav, o femeie dinamică, harnică, hotărâtă, dornică de a face bine tuturor, dar mai ales copiilor.

Copiii de la câteva grădiniţe din Lugoj, însoţiţi de educatoarele lor, au luat cu „asalt” una din sălile Casei de Cultură a Sindicatelor, pusă la dispoziţie de către amabilul Iosif Crăciunescu, directorul instituţei. Aici şi-au demonstrat iscusinţa în încondeierea ouălelor de Paşte.

La sfârşitul acţiunii, organizatorii au răsplătit efortul depus de cei mici oferindu-le din partea iepuraşului diplome şi pachete-cadou conţinând delicioase dulciuri. Din dorinţa de a informa cât mai obiectiv cititorii noştri, am luat nişte declaraţii la cald, atât organizatorilor, cât şi unora dintre participanţi, pe care le redăm mai jos:

Gerlinde Grozav, preşedinta Organizaţiei de Femei a PSD -Lugoj: „Ne bucurăm foarte mult că Organizaţia de Femei a PSD Lugoj, ajutată atât de Organizaţia de Tineret, cât şi de cea a PSD Lugoj, am reuşit să organizăm şi în acest an concursul de încondeiat ouă, concurs ce a ajuns deja la cea de a X-a ediţie. La întrecere au participat numeroşi copii de la unele grădiniţe din oraş, care au fost răsplătiţi cu diplome şi pachete cu dulciuri specifice sărbătorilor pascale”.

Simona Fanu, director la Grădiniţa Nr.2 – Lugoj: „Suntem foarte bucuroşi că am fost invitaţi să participăm la cea de a X-a ediţie a concursului de încondeiere a ouălelor. Am dat curs acestei invitaţii şi ne-am prezentat cu 16 copii din grupele mari. Copiii au fost foarte bucuroşi de  cele întâmplate, dar mai ales de frumoasele şi bogatele pachete cu dulciuri primite. Mulţumim pe această cale organizatorilor şi sperăm că şi la anul vom fi invitaţi din nou. Sunt convinsă că împreună cu cei care se vor ocupa de organizarea unui astfel de concurs vom reuşi să aducem bucuria în sufletele inocente ale copiilor.”

Anişoara Constantin, educatoare pensionară (plata cu ora), Grădiniţa Nr. 2 Lugoj: „Activitatea de astăzi (joi, 21 aprilie 2016 – n.a.)  a intrat deja în tradiţie, deoarece în fiecare an ne prezentăm cu un grup de copii care îşi arată măiestria în vopsitul, coloratul şi încondeiatul ouălelor de Paşte, o tradiţie pur românescă şi cred că tocmai de aceea trebuie continuată, perpetuată. Sperăm ca şi la anul această competiţie să aibă loc. Copiii au venit şi au lucrat cu mare plăcere, dând dovadă de multă iscusinţă, şi nu de puţine ori, chiar de artă. A fost o acţiune binevenită, reuşită, o acţiune de rezonanţă, o acţiune care poate să promoveze tot ce este mai frumos în societatea noastră, dar în special în lumea copiilor noştri.”

Mircea ANGHEL

843

mondograniti

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.