Integrarea tehnologiilor digitale în educația elevilor cu dizabilități de învățare

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În perioada 25 -29 martie 2019, o echipă de 5 cadre didactice de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Alexandru Roșca” va participa la cea de-a doua mobilitate din cadrul parteneriatului  de schimb interșcolar Erasmus+, Integrate IT – 2018-1-RO01-KA229-049631, pe care instituția noastră îl coordonează, școala gazdă fiind de această dată Selworthy School din Taunton, Marea Britanie.

Cel de-al doilea eveniment comun de formare a personalului pe termen scurt are ca temă principală: ”Integrarea tehnologiilor digitale în educația elevilor cu dizabilități de învățare”, în cele cinci zile de formare fiind planificate atât activități demonstrative utilizând diverse instrumente digitale, prezentarea metodelor și a tehnologiilor digitale utilizate de școala gazdă, studii de caz, cât și ateliere interactive care vizează crearea de către cadrele didactice participante a unor  materiale educaționale adaptate. Vor fi prezentate tehnologiile digitale utilizate de școala gazdă, sala de stimulare polisenzorială, se vor desfășura activități de terapie polisenzorială,  activități practice,  jocuri senzoriale, vor fi prezentate exemple de strategii de predare utilizând diverse jucării senzoriale. De asemenea, participanții la mobilitate vor avea ocazia de a participa la atelierele interactive pe parcursul cărora vor exersa crearea unor povești senzoriale interactive și a poveștilor sociale utilizând Pictello și diferite simboluri.

La această mobilitate vor mai participa și echipele din celelalte școli partenere în proiect:  OZDEBIR Ozel Egitim Uygulama Merkezi 1. Kademe – Golcuk, Turcia și  Istituto Comprensivo E.PERTINI  – Trapani, Italia.

Parteneriatul ”Integrate IT” vizează împărtășirea celor mai bune practici în ceea ce privește integrarea tehnologiilor digitale în procesul de învățământ special și special integrat pentru asigurarea unei calități sporite a educației oferite elevilor cu dizabilități, acesta derulându-se pe parcursul a doi ani și având un buget de 27255 euro alocat pentru instituția coordonatoare, CSEI ”Alexandru Roșca” Lugoj.

Având ca scop împărtășirea diferitelor tehnologii digitale pentru asigurarea unui suport calitativ pentru activitățile curriculare sau extracurriculare, ne așteptăm la un  schimb de experiență de mare valoare, care să includă multe activități aplicative, atractive și utile pentru specialiștii din învățământul special și special integrat, care vor fi apoi împărtășite colegilor de către cei 5 participanți ai școlii noastre. Toți participanții la acest eveniment de formare vor beneficia în urma schimbului de bune practici în domeniul tehnologiilor digitale adaptate elevilor cu cerințe educaționale speciale.

Proiect cofinanţat de Comisia Europeană prin Programul Erasmus+. Toate informaţiile reprezintă responsabilitatea exclusivă a echipei de proiect iar Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conţinutul acestor informaţii.

AL PRESS

Despre admin 6585 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.