Lions Club Ana Lugojana, încă un act caritabil

Share Button
Joi, 13 aprilie 2017, a fost o zi care a prilejuit  seniorilor Centrului de Asitenţă Socială „Anita”, situat în Lugoj, pe strada Viorelelor, o dublă bucurie. Prima a fost cea produsă de Sărbătoarea creştină Joia Mare, din Săptămâna Sfintelor Patimi, iar cea de a doua,  vizita făcută de reprezentantele Lions Club „Ana Lugojana” şi de către un grup de „comando” al Unităţii Militare 01220, ambele din Lugoj.
„Leoaicele” şi-au îmbogăţit paleta de acte caritabile cu încă unul, anume acela de a dărui alimente de bază, ulei, orez, paste făinoase, diverse conserve, făină, produse de panificaţie şi multe alte produse alimentare, dar şi pachete-cadou cu diverse dulciuri şi fructe.
Din rândul „leoaicelor” au fost prezente fost Ilona Nicoară, preşedinta în exerciţiu a Lions Club „Ana Lugojana”, Simona Milena Marinescu, vicepreşedinte, fosta preşedintă, Olga Lakatos, care a rămas fidelă ideii de a face bine semenului aflat în suferinţă, precum şi alte membre la fel de active ca şi colegele lor.
Seniorii, care, la ora vizitei priveau la televizor slujba religioasă, au fost plăcuţi surprinşi, nemascându-şi bucuria că mai este cineva care nu i-a uitat.
„Am strâns ceva bani, iar prietenii noştri care tot timpul ne sunt alături ne-au ajutat şi în acest demers. Avem două portbagaje pline cu alimente, Armata ne ajută şi ea, este cu noi şi ne bucurăm că, acum, înainte de Paşte, am contribuit la o masă mai bogată pentru cei de la Anita Heim”, a declarat d-na Ilona Nicoară.
Militarii de la UM 01220, deşi echipaţi în uniforme de camuflaj, nu au reuşit să „camufleze” gestul nobil de a dărui alimente, ba chiar şi un miel, proaspăt sacrificat. La întrebarea Un’te duci tu mielule?, acesta a răspuns fără nicio ezitare: – La seniorii de la „Anita Heim, domnule…
Întreaga acţiune s-a dovedit a fi un gest creştinesc, o dovadă de dragoste faţă de semenul nostru. Poţi să nu îi dai dreptate lui Nicolae Steinhard, atunci când reciteşti zicerea sa: „Dragostea – virtute creştinească supremă şi singura perenă – este mijlocul fără greş care ne stă la îndemână pentru a ne dovedi umanitatea şi creştinătatea„? Eu unul cred că nu.
Mircea ANGHEL

181

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.