Liță, Miță și cu Triță, „alăptaţi” de motănelul Tibi

honeywell

Share Button

Liță, Miță și cu Triță au rămas orfani la o vârstă fragedă. Mama lor, Clara, se stinsese în chinuri, după ce se intoxicase cu o bucățică de carne otrăvită de oameni haini. Cei trei pisoi nu știau încă să se hrănească singuri, dependenți de laptele matern. În acele momente de grea cumpănă pentru soarta micilor feline, a intervenit salvator motanul Tibi, fratele lor mai mare (născut cu doi ani în urmă).

Cu multă afecțiune și dăruire, Tibi și-a îmbrățișat frățiorii, i-a mângâiat cu lăbuțele, i-a spălat cu limba, ocrotindu-i ca pe proprii săi fii. Mai mult, ca o pisică-mamă iubitoare, a simulat alăptarea. Imaginându-și că se află la sânul Clarei, buna lor mamă, pisoii s-au strâns între lăbuțele lui Tibi, în căutarea laptelui dătător de viață, morfolind cu poftă blănița frățiorului.

Liță, Miță și Triță s-au făcut mari, iar Tibi a îmbătrânit. Cei trei motănei nu au uitat gestul frățiorului. A venit rândul lor să-l ocrotească pe cel care le-a salvat viața: îi oferă întâietate la bucatele alese, îi spală blănița și îl încălzesc în nopțile geroase de iarnă. (A. B. C.)

940

mondograniti

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.