Lugojeanul Marius Bacriu a dat clasă la Bazoșu Nou – Barbizonul Banatului

Share Button

În perioada 22 – 27 octombrie 2015, Bazoșu Nou a devenit Barbizonul Banatului, pentru că aici s-a desfăşurat Tabăra și Simpozionul Internațional de Artă Vizuală, care a reunit renumiți artiști de artă vizuală din Spania și România:

Ion Oniciuc – președinte UAP Spania, Antonio Calderon de Jesus – director Centi Art, Cesar Delgado Calafate, Irene Garcia Agnes, Amanda Ortega Suarez și Hector Delgado Millan (Spania); Vasile Pintea, Petru Galiș, Sile Dancu, Mihai Teodor Olteanu și sculptorul Marius Bacriu (România).

Fără nicio îndoială, atracția taberei a fost sculptura lugojeanului Marius Bacriu, o lucrare monumentală de peste doi metri, postată lângă hotelul de patru stele Stejarul, din Bazoșu Nou, unde artiștii au fost cazați.

Marți, 27 octombrie 2015, în Căminul Cultural din Bazoșu Nou a avut loc închiderea oficială a Taberei Internaționale, fiind vernisată cu acest prilej o expoziție cu lucrări realizate de artiştii participanţi. Expoziția va putea fi văzută atât de timișoreni, cât și de iubitorii de artă din Alba Iulia.

Dacă sponsorii acestei ediţii au fost Primăria comunei Bucovăț și Hotel Stejarul din Bazoșu Nou, trebuie spus că tabăra a fost sprijinită de toți cetățenii din Bazoșu Nou.

Un aport deosebit la organizarea acestei tabere l-a avut prof. dr. Marian Gașpar, alături de Gabriel Kelemen, Cadar Liliana și Mihai Teodor Olteanu.

Nicolae TOMA
Foto: Daniel LUCA

488

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.