Mădălina Ghenea şi Levente Molnar, românii de la Premiile Cesar 2016

honeywell

Share Button

Câștigător al Globului de Aur, lungmetrajul maghiar „Son of Saul”, cu actorul român Levente Molnar în distribuție, a fost nominalizat la Premiile Cesar, acordate de Academia de Artă și Tehnică Cinematografică din Franța.

„Son of Saul”, nominalizat la Premiile Oscar 2016 pentru categoria „Cel mai bun film străin”, va concura pentru aceeași categorie la ceremonia programată pe 26 februarie 2016 la Theatre du Chatelet, din Paris.

O altă prezență românească la Premiile Cesar din acest an o reprezintă Mădălina Ghenea, care face parte din distribuția filmului „Youth”, nominalizat, de asemenea, la categoria „Cel mai bun film străin”.

Nominalizările au fost anunțate miercuri, de către președintele Academiei, producătorul de film Alain Terzian, iar ceremonia de decernare a premiilor va fi găzduită de actrița Florence Foresti.

Favoritele celei de-a 41-a ediții a Premiilor Cesar sunt filmele „Marguerite”, în regia lui Xavier Giannoli, și „My Golden Days”, regizat de Arnaud Desplechin, fiecare având câte 11 nominalizări.

Madălina Ghenea este imaginea
Calendarului Actualitatea 2016,
pe care îl puteţi descărca de AICI.

500

mondograniti

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.