Mai valoroşi, dar şi mai norocoşi C.S.M. Lugoj – Agroland Timişoara = 0 : 3 (23:25, 19:25, 30:32)

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

C.S.M. Lugoj: A.Cveticanin (9 p), G.Bălae (15 p), N.Jakic(14 p), I.Canea (8 p), A.Pintea, S.Dascălu (4 p), S.Shvanska(2 p), D.Roman (5 p), A.Rotaru – libero. Antrenor V.Luka
Agroland Timişoara: R.Bacşiş (16 p), D.Balintoni (7p), A.Lakovic (10 p), A.Petra (10 p), D.Lupescu (9p), A.Pîrv (10 p), D.Cărbuneanu, M.Ozun – libero Antrenor B.Paul
Meci de mare încărcătură emoţională în week-end în faţa unei săli aproape pline, care a sperat, alături de lugojence, la o surpriză în partida dintre ocupantele locurilor cinci – Agroland Timişoara şi şase – C.S.M. Lugoj.

Statutul de favorită al echipei-oaspete era oferit de valoarea lotului, în care au evoluat pe teren patru sportive câştigătoare ale Cupei Challenge în urmă cu doi ani cu C.S.M. Bucureşti: Roxana Bacşiş, Diana Cărbuneanu, Mihaela Ozun şi lugojeanca Diana Balintoni, prezente în sezonul 2015-2016 în lotul reprezentantei Capitalei antrenat în tur de Paul Bogdan, al cinicilea nume implicat – chiar şi parţial – la Campania europeană victorioasă a C.S.M.-ului. În plus, experimentata Ariana Pîrv, internaţionala muntenegreancă Andreea Lakovic şi una din surprizele turului – Andreea Petra, târg – mureşeanca proaspăt convocată în lotul naţional al României constituie argumente suficiente pentru ca, în actuala componenţă, trupa timişoreană să pună reale probleme oricărui adversar din prima ligă. Lucru pe care l-a şi probat în victoria clară cu Bacăul.

Un joc special pentru voleiul de la C.S.M. Lugoj, pentru care o reuşită (tradusă în punct sau puncte) în faţa clubului rival ar fi însemnat enorm de mult pentru noul start din 2018. Motiv pentru care meciului i s-a aordat o importanţă specială din toate punctele de vedere. Din păcate, lăsând la o parte oboseala drumului parcurs de lugojence cu microbuzul duminică – joi pentru cele două partide de la Bacău şi Târgovişte şi timpul scurt de recuperare (Agroland nu a disputat decât un joc la mijlocul săptămânii la Bucureşti, iar deplasarea s-a făcut pe calea aerului, după care s-a intrat direct în cantonament la Buziaş), să spunem că a lipsit extrem de puţin ca rezultatul să fie altul decât cel înregistrat acum în statistici. Extrem de norocoasă, echipa timişoreană a beneficiat, pe lângă valoarea superioară a lotului, de multă şansă în toate fazele în care decizia a ţinut de hazard. Inclusiv la ultima minge a partidei, un serviciu care a lovit banda fileului şi a căzut în teren la câţiva centimetri, într-o zonă imposibil de acoperit.

Unde s-a făcut diferenţa ? În niciun caz la atitudine, acolo unde spectatorii au putut observa cât de mult şi-au dorit ambele team-uri succesul, ci, aşa cum s-a putut observa:
Nu am reuşit să punem destul de des în reală dificultate preluarea oaspetelor, calitatea repunerilor din serviciu nefiind una foarte bună decât în cazul Gabrielei Bălae. Agroland a riscat mult mai mult, greşind nouă servicii din 80, dar realizând nouă puncte directe, faţă de Lugoj – 74 de servicii, 5 greşite, 5 cu punct direct.

Am suferit mult la construcţie (acolo unde s-a făcut de fapt diferenţa la final, Diana Balintoni având o evoluţie net superioară Alexandrei Pintea), chiar şi în condiţiile în care preluarea în terenul nostru a fost una superioară, ca procentaj, celei a oaspetelor (44 % faţă de 42 %).
Oaspetele au avut în Mihaela Ozun un libero de clasă, ce a salvat echipa în câteva rânduri în situaţii cvasi-imposibile, în momente importante ale jocului, inclusiv în dramaticul set trei prelungit la 62 de puncte.

Forţă de atac superioară la roş-negre, marea experienţă a universalului Bacşiş şi extremei Pîrv fiind decisivă exact în momentele cele mai tensionate ale finalurilor de set. Acolo unde îşi spune cuvântul cota sportivelor de bază din lot.

Un dram de noroc în plus pentru timişorence, care câştigă, după 25:23, 25:23 cu Dinamo, din nou cu 25:23 şi 32:30 al patrulea set la diferenţă minimă în două jocuri consecutive de mare importanţă.

În rest, faptul că au fost multe faze aplaudate şi reuşite spectaculoase şi pentru C.S.M., că doar două puncte au despărţit echipele în finalurile de set unu şi trei, că am avut în patru rânduri ( la 25:24, 26:25, 29:28 şi 30:29) posibilitatea de a câştiga setul trei şi a reveni în meci (la fel ca şi în tur, la Timişoara) , că au fost, în momente importante, două decizii contestate ale brigăzii de arbitraj ce au oferit de fiecare dată punctul oaspetelor, că se putea mai mult probabil dacă… sau dacă…, toate contează mai puţin acum, nu se pun în clasament şi trebuie lăsate, păstrând învăţămintele, în urmă
E mare nevoie în schimb de reuşite în cele trei meciuri ce urmează, în 27 ianuarie, cu Dinamo Bucureşti ( la Lugoj ), în 3 februarie – deplasare la Universitatea NTT Data Cluj şi 10 februarie – din nou acasă contra Penicilinei Iaşi. Iar primul dintre acestea este unul care contează foarte mult, teoretic Dinamo Bucureşti fiind gruparea care ar avea şansele cele mai mari de a depăşi Lugojul până la final de retur în cazul adjudecării de puncte la Lugoj. Aşa încât urmează zile fierbinţi până la întâlnirea cu Branko Gajic, Alida Marcovici, Adelina Ungureanu şi Elisabeth Field, una la care sperăm ca echipa pregătită de Valerijan Luka să aibă parte de publicul şi atmosfera de la jocul cu Agroland. Uşor nu va fi, Dinamo fiind un grup serios, în formă, care va trebui dominat mental, tactic şi … sonor la foarte importantul meci de sâmbătă, de la orele 18,30.

Fiţi aşadar alături de voleiul de la C.S.M. Lugoj în elita feminină !

În celelalte meciuri ale etapei:
C.S.M. Bucureşti – C.S.U. Medicina Tg. Mureş = 3 : 0 (25:15, 25:6, 25:16)
C.S.M. Volei Alba Blaj – ACS Penicilina Iași = 3 : 0 (25:22, 25:20, 25:11)
Dinamo București – CSM Târgoviște 0 : 3 = (22:25, 14:25, 23:25)
Universitatea NTT Data Cluj – Știința Bacău – amânat

Clasament: 1. C.S.M. Bucureşti 34 p., 2. C.S.M. Volei Alba Blaj 33 p., 3. C.S.M. Târgovişte 26 p., 4. CSU Ştiinţa Bacău 24 p. ( – 1 joc), 5. Agroland T-şoara 23 p., 6. CSM Lugoj 10 p., 7. Dinamo 9 p., 8. CSU Medicina Tg.Mureş 7p., 9. Penicilina Iaşi 6 p., 10. Universitatea NTT Data Cluj 5p. ( – 1 joc).

Dan H. BRUDIU

Despre admin 6555 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.