Micii sportivi de la CSȘ Lugoj au oferit o lecție de gimnastică la ei acasă. Au câștigat nu mai puțin de 11 medalii la Campionatul Național

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Emoțiile au trecut pentru cei mai mici dintre gimnaștii Clubului Sportiv Școlar Lugoj, care timp de trei zile, la finalul săptămânii trecute, a găzduit Campionatul Național de Gimnastică pentru Juniori III, la individual compus, aparate și pe echipe, pentru nivelul I și II. Emoțiile s-au dovedit a fi constructive pentru sportivi,  care au câștigat nu mai puțin de 11 medalii, dintre care patru de aur, cinci de argint și două de bronz.

În prima zi de concurs CSȘ Lugoj și-a adjudecat trei medalii: locul I pe echipe, locul I la individual compus prin Zeno Kiss și locul II la individual compus prin Flavian Bolkis. În finala pe aparate, gimnaștii lugojeni au mai câștigat 8 medalii. Zeno Kiss – locul I la paralele, locul II la cal și inele, și locul III la bara. Flavian Bolkis a mai obținut locul I la inele, locul II la sol și  paralele și locul III la cal.

Am câștigat trei medalii de aur, două de argint și una de bronz. O performanță foarte bună, în condițiile în care concursul a fost destul de greu. Am avut concurență puternică. Nu au lipsit nici emoțiile în prima parte a concursului. Apoi m-am obișnuit și au mai trecut”, a declarat Zeno Kiss, unul dintre medaliații lugojeni.

Am câștigat șase medalii, două de aur, trei de argint și una de bronz. E o performanță mare pentru mine. A fost un concurs greu, dar în același timp frumos”, a spus Flavian Bolkis, un alt medaliat lugojean.

 A fost un concurs bun. Nu am avut nicio ratare și acesta este un lucru bun, care mă motivează pe mai departe. Îmi doresc să devin și mai bun și să îmi înving teama de a nu mă lovi pe aparate”, a concluzionat Raul Standolariu, un alt gimnast lugojean.  

Despre rezultate, dar și despre organizare, Aurel Muntean, unul dintre antrenorii sportivilor, a avut doar cuvinte de laudă.

 Acest campionat a fost binevenit. Ne bucurăm foarte mult că l-am organizat, împreună cu Federația Română de Gimnastică. Ne-a adus satisfacții deosebite prin modul în care au concurat sportivii noștri și prin medaliile și diplomele pe care le-au obținut. În general aș vrea să evidențiez întreaga echipă. A fost și concurs pe echipe și am ieșit campioni naționali, iar cei doi sportivi evidențiați la individual compus, Zeno Kiss și Flavian Bolkis, au luat locul I și locul al II-lea la toate aparatele. În rest, au mers și ceilalți foarte bine, dar ei s-au remarcat în mod deosebit.

Și Simion Moatăr, directorul Clubului Sportiv Școlar Lugoj a subliniat importanța faptului că un oraș ca Lugojul organizează finale naționale.

“Este o mare onoare pentru orice club să organizeze o finală de campionat național. Din fericire pentru noi, Federația Română de Gimnastică s-a gândit la Lugoj, un oraș cu mare tradiție în gimnastică să ne onoreze cu această finală de campionat național și este foarte important atât pentru noi, cât și pentru sportive și pentru comunitate. Pentru toată lumea este o competiție de mare anvergură”, a precizat Simion Moatăr.

La competiție a fost prezent și Adrian Meleancă, antrenorul lotului de juniori al României, fost profesor la Clubul Sportiv Școlar Lugoj și care a dus secția lugojeană de gimnastică pe culmile performanței.

 Deocamdată din ceea ce văd este un nivel foarte ridicat. Sunt cei mai mici sportivi de la gimnastică din cadrul cluburilor. Sunt copii bine pregătiți și sperăm să câștige cel mai bun. Valoarea sportivilor lugojeni este una ridicată și din câte văd eu aici și am lăsat în urmă, o să ne batem la titlurile naționale. Sperăm să și reușim aici la noi acasă să devenim campioni naționali”, spunea Adrian Meleancă la debutul competiției.

 Nu a lipsit nici Silvia Stroescu, antrenor federal, care a spus că trebuie să se investească mai mult în gimnastică, pentru că acest sport să reediteze pe plan internațional performanțele din trecut.

Mi-aș dori foarte mult să văd mult mai mulți gimnaști, să creștem puțin nivelul tehnic și pe viitor să aducem o performanță mai înaltă. Pentru gimnastică, la fel ca pentru alte sporturi este importantă investiția în bazele sportive și în juniori. Ar trebui să știm acest aspect, că avem nevoie de sprijin material și uman. Avem nevoie de foarte mulți antrenori, pentru că unii pleacă din țară pentru că nu sunt remunerați suficient și pierdem valori de care avem nevoie pentru a ajunge la performanța pe care toți o doresc”, a precizat Silvia Storoescu.

La concurs au fost prezenți cei mai buni 36 de sportivi de la nouă cluburi din țară: CSȘ Sibiu, CSȘ Brașov, CSȘ Reșița, CSȘ Timișoara, CSȘ Lugoj, CSȘ Buzău, CSȘ Dinamo București, CSȘ Arad și CSȘ Steaua București. De la Lugoj au intrat în concurs cinci sportivi pregătiți de Alexandru Panait, Tiberiu Cismădia, Ioan Bulacu și Aurel Muntean.

Alina DAMIAN

Despre admin 6584 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.