Nu vă speriați, dacă auziți sirenele de alarmare, este doar un exercițiu al IGSU!

Share Button

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a anunțat programul exercițiilor pentru testarea și verificarea unor echipamente din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

Astfel, astăzi, 19 aprilie, între orele 10:00 și 12:00, sună sirenele în București și în județele: Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Ilfov, Neamț, Prahova, Suceava, Vaslui, Buzău, Dâmbovița, Giurgiu și Iași.

Alarmele vor suna joi, 20 aprilie, în alte zece județe: Alba, Harghita, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Covasna, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Sălaj și Sibiu.

Ȋn ultima zi a exercițiului, vineri, 21 aprilie, sirenele se vor auzi în Arad, Caraș-Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Olt, Teleorman, Timiș, Vâlcea.

La Lugoj, sirenele vor suna timp de o oră, în intervalul 10:00 și 15:00. Semnalul de alarmare e compus din cinci secvenţe a câte 16 secunde, cu 10 secunde pauză între ele.

IGSU le recomandă cetăţenilor să rămână calmi şi să urmărească informările inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma “EXERCIŢIU”.

La nivel naţional, există peste 7.700 astfel de mijloace de alarmare, care pot fi utilizate în cazul unor dezastre sau alte situaţii de protecţie civilă, modul de acţionare a acestora fiind realizat local sau centralizat, din dispecerate.

AL PRESS

467

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.