O rețetă de pizza creată pentru Postul de Paște: Floarea din ghiveci

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Retetă creată de Florarul Șef de la Pizza Flower, pentru Postul Paștelui. Rețeta poate fi testată prin comenzi la domiciliu până pe 15 aprilie.

Ingrediente pentru fiecare Floare din ghiveci

220 g. aluat
• 140 g. Făină albă 00
• 1 g. Drojdie proaspătă
• 175 ml. Apă filtrată
• 4 g. Sare de mare

Topping

  • măsline verzi,
  • ardei gras,
  • oregano,
  • dovlecei felii,
  • mozzarella vegetală
  • parmezan de post

Mod de preparare aluat
Se pune drojdia în apă călduță și se lasă la dospit 10-15 minute, la căldură formându-se o „maia”. Între timp se cerne făina, se face o gaură în mijlocul ei și se adaugă maiaua, frământându-se timp de 10 minute, dinspre exterior spre interior, adăugând mereu apă călduță.

Se lasă la dospit minim 30 minute până aproape își dublează volumul. Apoi se lasă aluatul să se odihnească 24 ore, în frigider.

Mod de preparare „Floarea din ghiveci”
Se scoate aluatul de la frigider și se lasă câteva zeci de minute afară, la temperatura camerei.

Se unge cu un strat subțire de sos de roșii. Se presară mozzarella sau mozzarella vegetală răzuită. Pe fiecare petală de pizza se montează câte o felie de dovlecel tăiat pe lung, ca în poză. Pe jumătatea dinspre exterior a feliei de dovlecel se asează câte o rondea de roșie, 6 în total.

Pe jumătatea dinspre centru se pun rondelele de ardei gras. Apoi se adaugă măslinele verzi rondele și un praf de oregano.

Se presară puțin parmezan vegetal răzuit sau scalia, insistand mai mult pe roșii.

Secretele bucătarului!
1. Pentru cei care țin post se elimină mozzarella și parmezanul.
2. Atenție, orice variantă de cașcaval sau mozzarella vegetală poate conține culturi lactice și astfel să un fie „de post”.
3. Verificați pe etichetă ce conțin cașcavalul și mozzarella vegetale înainte de a le folosi, pentru a vă asigura că sunt de post.
4. Acasă, pizza se coace timp de 10-12 minute, pe o piatră din marmura sau granit, încinsa în cuptor la 250°, timp de 30 minute, astfel încât să aibă o temepratură constantă.

Despre Pizza Flower

Deschisă pe 15 ianuarie 2016, Pizza Flower propune un produs diferit ca formă și gust, fiind un concept unic în Europa. Alintată “Gradinizza de flori”, Pizza Flower isi desfasoară activitatea în București, Sectorul 3, Calea Dudești nr. 129.

Pentru a respecta conceptul, toate rețetele de pizza preparate au denumiri de flori: floarea reginei, prințesa nopții, floare de nu-mă-uita, trifoi cu patru foi, flower power, moțul curcanului, floare de cactus, limba soacrei, floare carnivoră, floarea pasiunii etc.
Planurile de viitor ale companiei includ crearea unei rețele Pizza Flower prin deschiderea altor doua pizzerii în București, în sectorul 1 și sectorul 2.

În 2016, Pizza Flower s-a implicat în comunitate, sprijinind mai multe proiecte sociale: Centrul de Plasament Pinochio, grădinița socială “Licurici”, complexul ”Pistruiatul”, campania „Brâncuși e al meu” etc.

AL PRESS

Despre admin 6589 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.