Pe agenda municipalității

Share Button

♦ Marți, 6 iunie 2017, a avut loc recepția lucrărilor din cadrul Proiectului de sistematizare urbanistică cu amenajarea unor locuri de parcare în zona blocurilor nr. 2 – 8 din cartierul Cotu Mic. A fost întocmită cu acest prilej și Anexa 2 cu problemele care trebuie remediate de constructor.

♦ Au început lucrările de amenajare a Oborului, proiect care se va desfășura pe parcursul următoarelor 4 luni și va schimba complet fața acestui loc astfel încât să ofere condiții civilizate desfășurării activității de comerț și locuri de parcare. Activitățile din Piața Obor se desfășoară în mod provizoriu, în condiții bune pe strada Traian Vuia, pe terenul de sport și de antrenament de la fostul Centru Hipic. Locația beneficiază de instalație de apă și toalete ecologice. Parcarea autoturismelor se face pe strada Traian Vuia, pe partea dreaptă, pe terenul situat vis a vis de fostul Centru Hipic.

♦ Au ajuns utilajele pentru reparația carosabilului deteriorat în urma intervențiilor la rețelele de apă și canalizare din oraș care au intrat deja în dotarea Meridian 22.
n Programul de reabilitare a trotuarelor prin dalare, continuă cu aleile din Parcul George Enescu. Sunt în curs și lucrările de reabilitare prin asfaltare a unor trotuare, în prezent fiind facute pregătiri ale infrastructurii în vederea asfaltării pe strada Țesătorilor după ce astfel de lucrări au fost executate și pe strada Tapiei.

♦ A demarat activitatea de plombare a carosabilului în municipiu, pentru început lucrările desfășurându-se pe strada Buziașului și pe pasajul peste calea ferată. În total vor fi efectuate plombări pe o suprafață de 9.000 mp.

♦ Lucrările de balastare a unor străzi din municipiu s-au încheiat odată cu străzile laterale din Tapia și Armădia.

♦ Este în curs a doua cosire a ierbii pe spațiile verzi în municipiu.

♦ Pe tronsoanele unu și doi ale străzii din cartierul MAN se desfășoară lucrări de ridicare a unor guri de canal în vederea asfaltării străzii.

♦ A fost racordat la rețeaua nouă de alimentare cu apă a municipiului cartierul Micro III.

♦ În data de 9 iunie se deschid ofertele pentru achiziția celor 67 de containere pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

♦ Se află în evaluare ofertele pentru proiectarea sistematizării rutiere în Piața J.C. Drăgan.

♦ De asemenea se află în evaluare ofertele pentru realizarea D.A.L.I. privind sistematizarea rutieră în zona Podului de Fier.

Nicolae SILADE

83

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*