Prima ediţie a Galei folk, la Lugoj

Share Button

Joi, 17 mai 2018, cu incepere de la ora 19.00,la Teatrul Municipal, in organizarea Casei de Cultura a Municipiului Lugoj, cu sprijinul financiar la Consiliului Judetean Timis si al Primariei Lugoj, va avea loc prima editie a Galei Folk Lugoj.

Invitatii acestei gale for fi muzicienii  Ilie Stepan-Horea Crisovan – Florin Cvasa; Mircea Bodolan; Imi Hallof-Daniela Marcu.

Ilie Stepan este fondatorul trupei emblema a Timisoarei, ProMusica. Este unul dintre cei mai prolifici muzicieni romani, cu numeroase proiecte, printre care si colaborarea cu Horea Crisovan, unul dintre cei mai buni chitaristi romani.

La Gala Folk, de la Lugoj, li se va alatura si percutionistul Florin Cvasa, coleg cu cei doi si in ultimul proiect al lui Ilie Stepan, „Stepan Project Blues Foundation”.

Un alt invitat al Galei va fi Mircea Bodolan. Actor, la baza, Mircea Bodolan a inceput sa cante folk inca din anii ’70, fiind si membru al Cenaclului Flacara. Una dintre cele mai cunoscute melodii ale sale „Ranitul dintre linii”, a fost inclusa pe coloana sonora a filmului „Am fost saisprezece”-in regia lui Mircea George Cornea, in care a jucat si Mircea Bodolan. Dupa anii ’90 revine pe scena folk-ului romanesc, cu numeroase turnee.

Imi Hallof (chitara) si Daniela Marcu (percutie) au facut parte din trupa folk lugojeana „Amprente”, desfiintata, din pacate, de cativa ani. Ei revin, in formula de duo, in cadrul acestei Gale.

 

Mircea ANGHEL

1270

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.