Primii paşi spre normalitate. Un editorial de Nicolae Silade

Share Button

În curând se vor împlini 26 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989. Douăzecişişase de ani de politică dâmboviţeană care nu a făcut altceva decât să hrănească şi să extindă corupţia până dincolo de marginile ei, până acolo unde au început să se vadă efectele acestui văl negru întins peste ţară, deasupra căruia s-au perindat şi s-au îmbuibat tot felul de impostori.

Demisia Guvernului Ponta nu poate fi decât un prim pas spre normalitatea atât de dorită. Păcat, însă, că ea a venit în urma unei tragedii colective, semn că politicienii nu văd suferinţa poporului decât atunci când poporul moare, semn că politicienii îl conduc spre moarte, iar când poporul moare ei demisionează.

Ar fi bine dacă ar face-o toţi. Ar fi bine dacă ar urma un şir lung de demisii, până când ar dispărea întreg sistemul acesta corupt, până când la guvern ar rămâne doar portarul.

Ar fi bine dacă în locul politicienilor ar veni tehnocraţi, specialişti, economişti, oameni care au dovedit competenţe şi calităţi în cariera lor naţională sau internaţională. Sunt destui. Sunt mulţi.

Sunt chiar foarte mulţi cei care au stat deoparte de politica făcută în aceşti douăzecişişase de ani şi nu s-au implicat până acum tocmai pentru că nu au vrut să se murdărească, nu au vrut să-şi mânjească conştiinţa.

Deocamdată, nu schimbarea unor politicieni cu alţii este soluţia, nu schimbarea unui guvern de stânga cu altul de dreapta, ci schimbarea întregului sistem politic. E nevoie de o însănătoşire morală a naţiunii, de o dictatură a legii şi de o reconsiderare a valorilor.

După douăzecişişase de ani, s-a făcut, cred, în sfârşit, un pas spre normalitate. Unul singur doar. Dacă vor urma şi alţii în această direcţie, abia atunci vom putea spera din nou că nu e totul pierdut, că lucrurile încep să se îndrepte şi că România va redeveni a românilor.

Iar speranţa care acum se naşte din tragedia tinerilor arşi este tot în tineri, în cei care ies în stradă pentru că vor să reseteze sistemul, pentru că vor normalitate. nicolae silade

254

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.