Sărbătoare vineri, cu finalista Challenge Cup!

honeywell

Share Button

În urma celor patru meciuri câştigate consecutiv în Divizia A1 contra Penicilinei Iaşi, Universităţii Cluj, Unicului Piatra Neamţ şi Universităţii Craiova – adversari direcţi la calificarea în Play-Off – care au plasat secţia de volei a clubului lugojean, după retur, pe locul şapte în Campionatul Naţional Divizia A 1, ultimele două jocuri din sezonul regulat se constituiau, după cum anticipam, în exameme mai greu de concretizat cu puncte.

Primul dintre ele s-a şi desfăşurat la Tg. Mureş, acolo unde, în faţa unui team care s-a aflat în lupta pentru un loc de Cupe Europene până nu demult (când visul l-a frânt un punct pierdut la Iaşi), Valerijan Luka a trimis în teren o echipă din care au făcut parte, încă din start, sportive ce au evoluat mai puţin în meciurile oficiale, tehnicianul Lugojului odihnind parte din titulare.

Aşadar, cu un sextet iniţial format din Irina Andreica, Mădălina Şonda, Ramona Rus, Krista DeGeest, Jasmina Petromăneanţ, Gabriela Bălae, plus Adriana Rotaru libero, C.S.M. Lugoj nu avea cum emite pretenţii de suplimentare a zestrei din clasament în compania team-ului care în acest sezon a învins de două ori Bacăul şi Dinamo.

Iar prezenţa sportivelor care nu au prins terenul mai mult în sezonul oficial este şi o binemeritată recunoaştere a muncii acestora în traseul foarte bun pe care echipa l-a avut de-a lungul perioadei tur-retur. De cealaltă parte, din teren n-au lipsit slovaca Ivana Zburova, sârboaicele Kecman, Sonja şi Olivera Medic, muntenegreanca Perovic sau româncele Ispas, Petra şi Iancu.

A rezultat un joc controlat de gazde, care au evoluat aproape în permanenţă cu cea mai bună garnitură, încheiat cu o victorie scontată în care însă, cu excepţia primului set, C.S.M. a reuşit să pună probleme unui adversar evident superior.

Rezultat final: Medicina C.S.U. Tg.Mureş – C.S.M. Lugoj = 3:0 (25:12, 25:21,25:18)

Calcule multe se fac şi înaintea ultimei etape, care va rezolva ecuaţia locului patru (Ştiinţa sau Dinamo) şi a locurilor opt-zece ( Iaşi, Piatra Neamţ, Craiova). Indiferent de rezultatul meciului de vineri de pe Timiş, reprezentantele Bucureştiului şi Lugojului nu pot pierde poziţiile actuale, trei şi şapte, din clasament. Dacă pentru primele urmează meciuri în Play-Off 1-4 cu Târgovişte, pentru voleibalistele Lugojului adversare vor fi, aproape sigur, medicinistele conduse de bulgarul Atanas Petrov, cu două din trei partide pe Mureş.

voleiUrmătoarea apariţie a lugojencelor în faţa propriilor susţinători are loc aşadar, la solicitarea FRV şi a clubului oaspete, cu o zi mai devreme decât era programată, vineri în loc de sâmbătă când, în ultima etapă a sezonului regular, C.S.M. Lugoj va întâlni actuala surprinzătoare, dar merituoasă finalistă a Cupei Challenge 2016, C.S.M. Bucureşti.

C.S.M. Lugoj – C.S.M. Bucureşti se joacă vineri, 18 martie, cu începere de la orele 18,30. Intrarea este gratuită, spectacol va fi cu siguranţă. Veniţi la volei, merită !

Rezultatele etapei a XXI-a:

S.C.M. Univ. Craiova – Unic Piatra Neamţ = 3 : 1
CSM Târgovişte – Rapid Bucureşti = 3 : 0
Medicina Tg. Mureş – CSM Lugoj = 3 : 0
CSM Bucureşti – Penicilina Iaşi (16.03)
Ştiinţa Bacău – Dinamo Bucureşti = 3 : 1
Universitatea Cluj – Volei Alba Blaj = 0 : 3

Clasament:

clasament 1a

Etapa a XXII-a:

CSM Lugoj – CSM Bucureşti – vineri, 18.03., orele 18,30      
Unic Piatra Neamţ – Medicina Tg. Mureş
Rapid Bucureşti – Volei Alba Blaj
Penicilina Iaşi – Ştiinţa Bacău
Universitatea Cluj – S.C.M. Univ. Craiova
Dinamo Bucureşti – CSM Târgovişte

Dan H. BRUDIU

224

mondograniti

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.