Şcoala Gimnazială Nr. 2 a dat startul activităţilor în cadrul Campaniei „Şcoala Ecoterrienilor”

Share Button

Şcoala Gimnazială Nr. 2, în colaborare cu Organizaţia Ecotic, a organizat şi desfăşurat prima activitate pe temă ecologică din cadrul Campaniei „Şcoala Ecoterrienilor”.

Copiii care îndrăgesc desenul, natura, biologia și geografia s-au întrecut în realizarea unor desene pe teme eco cu titlul ,,Salvaţi Planeta Pământ!”. Cele mai frumoase desene realizate au fost expuse în şcoală, pentru a putea fi admirate de elevi, părinţi şi vizitatori.

Elevii clasei a VI-a B au avut iniţiativă şi au dat tonul unui interesant şir de activităţi ce vor fi organizate cu prilejul participării în cadrul Campaniei „Şcoala Ecoterrienilor”. Felicitări, dragi elevi!

Campania „Şcoala Ecoterrienilor” își propune să ducă în școli mesajul importanței protecției mediului înconjurător, prin participarea activă la colectarea deșeurilor. „Şcoala Ecoterrienilor” se bazează pe desfășurarea a două tipuri de activități de către școli.

Primul tip de activitate va consta în colectarea DEEE și colectarea DBA prin implicarea întregii comunități (părinți, elevi, profesori) din care face parte școala și predarea acestora către organizatori. Aceasta va fi recompensată cu un card valoric, în funcție de cantitățile predate.

Cel de-al doilea tip de activitate va consta în dezvoltarea a minim trei activități pe teme ecologice. Primele trei școli, care au cel mai mare punctaj, vor fi premiate cu câte un card valoric, de 4.000 de lei.

Ana-Maria ISVERCEANU-DAN

 

 

 

 

349

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.