Şcoala Gimnazială Nr. 2 din Lugoj combate violenţa în rândul elevilor!

Share Button

În data de 20.03.2017, la Şcoala Gimnazială Nr. 2 din Lugoj s-a desfăşurat activitatea de prezentare/expunere pe linia prevenirii şi combaterii violenţei şi a evenimentelor negative în mediul şcolar.

Activitatea s-a derulat în cadrul Proiectului „DE LA VIOLENŢĂ LA DELINCVENŢĂ – ESTE UN PAS !“, iniţiat de Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică Timiş, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiş şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Timiş. Proiectul se desfăşoară în perioada februarie-iunie 2017, în 42 de şcoli din judeţul Timiş şi are ca scop prevenirea comportamentelor violente în rândul elevilor din unităţile de învăţământ ale judeţului Timiş.

Evenimentul a debutat la ora 13.00 şi a cuprins întâlniri cu elevi, părinţi şi cadre didactice din şcoală. Activitatea a fost coordonată de doamna psiholog Camelia Tihoi, doamna Georgeta Zorliu, asistent social, reprezentant al Centrului Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică Timiş şi domnul maior Vasile Manolache, reprezentantul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timiş.

„Violenţa şcolară nu este un fenomen nou, manifestându-se şi în trecut, în spaţiul autonom al şcolilor. În ziua de azi e important să avem o nouă imagine asupra copilăriei şi, bineînţeles, asupra metodelor de educare a copiilor. Violenţa împotriva copilului nu mai este tolerată!“, a declarat domnul director al Şcolii Gimnaziale Nr. 2, profesor Florin Mariş.

Doamna psiholog Camelia Tihoi a rezumat activitatea desfăşurată, concluzionând că, „pentru a putea asigura educarea copiilor în cele mai bune condiţii şi, implicit, succesul în viaţă, e nevoie ca toţi factorii implicaţi în procesul educaţional să formeze o echipă în care fiecare ştie ce are de făcut şi îi acordă partenerului respectul şi încrederea cuvenită.“

Şcoala Gimnazială Nr. 2 mulţumeşte organizatorilor pentru iniţiativă, dar şi părinţilor care au răspuns cu interes invitatiei de a participa în cadrul acestui eveniment !

Ana-Maria ISVERCEANU-DAN

470

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.