Un înalt oficial polonez confirmă existenţa trenului nazist plin cu aur

Share Button

Versiunea online a ziarului New York Daily News publică povestea din spatele descoperirii trenului cu aur nazist de acum câteva zile. Un oficial al guvernului polonez a declarat vineri că o mărturisire de pe patul de moarte a condus la descoperirea a ceea ce pare a fi enigmaticul tren cu aur din Al Doilea Război Mondial.

Ministrul-adjunct al Culturii din Polonia, Piotr Zuchowski, a vorbit cu reporterii, vineri, spunând că radarul arată un tren blindat, îngropat în regiunea de sud-vest a ţării.

„Sunt 99% sigur că acest tren există”, a declarat Ministrul-adjunct al Culturii din Polonia, Piotr Zuchowski, la conferinţa de presă de vineri.

Trenul legendar, care a dispărut în Polonia în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, este considerat a fi plin cu aur furat, bijuterii, opere de artă şi arme.

actualitatea aurul lugojTrenul nazist, conform legendei locale, a fost ascuns într-un tunel de lângă un castel medieval, în apropiere de oraşul german Breslau, care este acum Wroclaw, în Polonia.

Armata Roşie se apropia şi aliaţii au bombardat intens regiunea în ultimele zile ale războiului din Europa.

În timpul războiului, Germania a construit o serie de tuneluri în regiunea muntoasă din zona respectivă. Recent, un polonez şi un german au spus autorităţilor că au descoperit trenul nazist şi au cerut o recompensă pentru informaţiile lor.

Zuchowski a declarat reporterilor la Varşovia că găsirea acestui tren a fost una „excepţională” şi că lungimea lui este mai mare de 100 metri.

„Vom fi 100% siguri doar atunci când vom găsi trenul”, a spus el.

Autorităţile regionale vor supraveghea operaţiunile de căutare, folosind experţi militari, într-o operaţiune care este de aşteptat să se întindă pe parcursul mai multor săptămâni.

Oficialii au avertizat deja pe posibilii vânători de comori care s-ar încumeta să înceapă pe cont propriu căutările, să stea departe, deoarece zona subterană unde se presupune că se află îngropat trenul este probabil plină de mine de teren.

Mărturisirea a venit de la un om aflat pe patul de moarte, care a ajutat la ducerea trenului în tunel în urmă cu 70 de ani, a spus Zuchowski.

Omul, înainte să moară, a desenat o hartă care a arătat localizarea trenului. Nu există alte informaţii pe care respectiva persoană le-a dat înainte de a muri.

Conform legii, 10% din valoarea estimată a comorii s-ar cuveni celor două persoane care au anunţat descoperirea făcută, dar deja se fac presiuni, din partea urmaşilor celor care au suferit în urma atrocităţilor naziste, ca bunurile să fie returnate moştenitorilor de drept.

AL PRESS

515

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.