Sesiune regională de diseminare a proiectelor europene ”Europa ești tu”

honeywell

Share Button

Colegiul Tehnic ”Valeriu Braniște” în parteriat cu Universitatea Europeană ”Drăgan” din Lugoj au organizat cu prilejul Zilei Europei a V-a ediție a Sesiunii regionale de diseminare a proiectelor europene din domeniul Educație și formare profesională, sloganul evenimentului fiind ”Europa ești tu”, sesiunea de diseminare regională fiind parte a programului de diseminare a celor trei proiecte europene implementate în prezent de Colegiul Tehnic ”Valeriu Braniște” prin Programul Erasmus+: Together for a European professional future, YALE MODEL – the school should be a place where everyone likes to be și I.O.T. Digi Class.

Timp de două ore, holul Universității Europene ”Drăgan” a fost animat de activitățile elevilor, astfel că a fost organizată o expoziție foto a proiectelor europene prezentate, Asociația ”Tineri pentru Viitor 2006” din Petrila a prezentat Programul european Pestalozzi, iar Asociația ”Tineri cu Inițiativă” – filiala Arad a prezentat Serviciul European de Voluntariat, parte a Programului Erasmus+.

Programul a continuat cu o sesiune de dezbteri intitulate ”Eu și Erasmus+” și cu Seminarul EURES susținut de consilierul EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă – Timiș, scopul fiind familiarizarea elevilor interesați de munca în străinătate cu Platforma on-line EURES (Portalul mobilității europene pentru ocuparea forței de muncă), platformă susținută de Comisia Europeană.

Au participat următoarele școli sau organizații:
Colegiul Tehnic ”Valeriu Braniște” – Lugoj
Colegiul Tehnic ”Emanuil Ungureanu” – Timișoara
Colegiul Tehnic ”Ion Mincu” – Timișoara
Liceul Teoretic ”Traian Vuia” – Făget
Colegiul Național ”Coriolan Brediceanu” – Lugoj
Școala Gimnazială ”Sorin Titel” – Margina, județul Timiș
Școala Gimnazială Pietroasa, județul Timiș
Școala Gimnazială Fârdea, județul Timiș
Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Alexandru Roșca” – Lugoj
Liceul Tehnologic ”Francisc Neuman” – Arad
Organizația Tinerilor cu Inițiativă – Arad
Colegiul Economic al Banatului Montan – Reșița
Liceul Bănățean – Oțelu Roșu
Colegiul Tehnic ”Constantin Brâncuși” – Petrila
Asociația Tineri pentru Viitor 2006 – Petrila
Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” – Bistrița

”Eu și colega mea am prezentat două proiecte prin care am făcut stagiile de pregătire practică în Polonia și Portugalia, iar azi, chiar de Ziua Europei, am avut ocazia să împărtășim experiența noastră cu alți elevi și profesori, și chiar să aflăm lucruri noi”, ne-a declarat o profesoară de la Colegiul Tehnic ”Emanuil Ungureanu” din Timișoara.

D-ra Corina Oala, de la Organizația Tinerilor cu Inițiativă – filiala Arad, ne-a spus:

”Sunt aici alături de o colegă și încă o voluntară din Spania și am prezentat participanților proiectele noastre desfășurate prin Serviciul European de Voluntariat, astfel că tinerii pot avea diverse experiențe în alte țări, și nu doar în Europa, organizația noastră trimițând recent o voluntară din Lugoj în Uruguay. Sunt tineri din România care fac voluntariat în alte țări și tineri străini care vin și fac voluntariat în România. Programul Erasmus+ ne facilitează toate acestea și, da, suntem europeni, deci profităm din plin de aceste experiențe.”

Coordonatorul acțiunii, prof. Ciprian Blaj, de la Colegiul Tehnic ”Valeriu Braniște”, ne-a declarat:

”Programul Erasmus+ are un mesaj interesant: Schimbând vieți, transformând minți, de aceea, azi, de Ziua Europei, este important ca împreună, profesori, elevi, lucrători de tineret din Regiunea Vest să ne împărtășim experiențele. Este o atmosferă frumoasă din care toată lumea câștigă și, nu în ultimul rând, de la astfel de întâlniri se fac noi planuri pentru noi proiecte. Anul acesta am avut 16 organizații reprezentate din județele Timiș, Arad, Caraș – Severin, Hunedoara și Bistrița – Năsăud, astfel că prezența lor la Lugoj ne onorează”.

Sesiunea de diseminare regională este finanțată de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+ în cadrul proiectelor europene implementate de Colegiul Tehnic ”Valeriu Braniște” din Lugoj.

AL PRESS

984

mondograniti

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.