*** Short Sport *** Short Sport ***

honeywell

Share Button

Jumătăţi de Românie

Horia Tecău – Constanţa, Romania. Florin Mergea – Craiova, Romania. Doi tineri admirabili care au jucat pentru coroana supremă acum câteva zile la Londra. Puţini ştiu probabil că acest cuplu a fost campion la juniori la Wimbledon, acum 13 ani. Mulţi se întreabă de ce tandemul n-a funcţionat în continuare, destrămându-se în 2007. O explicaţie clară nu există. Cert este însă că dacă drumurile românilor nu s-ar fi despărţit, fraţii americani Bryan ar fi avut în ultimul deceniu o replică adevărată la cel mai înalt nivel, acolo unde au dominat categoric ierarhiile.

actualitatea florin mergea horia tecau lugojTecău şi-a continuat cariera exclusiv la dublu, obţinând succese an de an cu diverşi coechipieri, în timp ce Mergea şi-a dorit performanţe la simplu. Care n-au venit, aducându-l acum patru sezoane în situaţia de a abandona tenisul, la 26 de ani. Din 2013 întors în arene, convins de partenera de viaţă să nu renunţe definitiv la…prima sa dragoste, Florin şi-a regăsit echilibrul alături de indianul Bopanna, fiind revelaţia Turneului Campionilor în acest an. Nu destul însă pentru a trece de Horia, partener cu olandezul Roger. Vom regret mereu asta: fiindcă nu se mai află la vârsta debutului, e greu de crezut ca-i vom vedea vreodată pe români din nou în acelaşi teren. Excepţiile ne pot bucura, totuşi: Davis Cup şi Rio 2016 !

Zece

Poate fi numărul de pe tricoul magicianului. Sau numărul anilor de când superstarul participă la El Clasico. Poate fi nota pentru execuţiile de superclasă pe care ni le oferă de câte ori îi vedem sportivii în roşu-albastru (nu vă gândiţi la ce nu trebuie !) din fotbalul mare. Ori numărul celor care participă la posesia şi morişca halucinantă pentru adversari (am exclus portarul). De asemenea, poate fi expresia absolutului pe care îl încerci când simţi istoria şi gloria aşezat pe unul din cele 98.787 de locuri de pe Camp Nou, Calle Aristides Maillol 12, Barcelona.

actualitatea camp nou lugojDe data asta zece e suma golurilor în două partide de vis. Patru plus şase. Patru sâmbătă în plasa mândrilor supuşi ai Regelui de la Madrid, în meciul meciurilor, chiar pe Santiago Bernabeu, şase în plasa vicecampionilor de la Roma în Champions League, câte unul la cincisprezece minute ! Totul în trei zile ! Cu un lot de paisprezece fotbalişti din nouă ţări de pe glob (Argentina, Brazilia, Uruguay, Chile, Turcia, Croaţia, Belgia, Germania, Franţa), a zecea ţară completând garnitura de campioană a Barcelonei. Cu câţi spanioli ? Zece !

Dan H. BRUDIU

260

mondograniti

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.