Simulare Bacalaureat 2016. Calendarul complet al probelor

Share Button

Simularea examenului de Bacalaureat are loc în perioada 7 – 10 martie 2016, la nivel național, pentru cei peste 345.000 de elevi din clasele a XI-a și a XII-a.

Conform calendarului de desfășurare a simulării examenului de Bacalaureat, luni, 7 martie, elevii au susținut proba scrisă la Limba și literatura română.

Marți, 8 martie, se va desfășura proba la Limba și literatura maternă pentru elevii care studiază în limbile minorităților naționale, iar miercuri, 9 martie, are loc proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie).

Joi, 10 martie, numai elevii clasei a XII-a vor susține proba la alegere a profilului și specializării. Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 18 martie, însă notele obținute nu se trec în catalog.

În situația excepțională în care se dorește acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog.

Anul trecut, rata de prezență la simularea examenului de Bacalaureat la clasa a XI-a a fost de 86,41% (128.052 de elevi). Dintre cei prezenți, 28,51% au obținut media generală peste 6 (cu note peste 5 la toate probele). La clasa a XII-a, prezența a fost de 147.454 de elevi (83,31%) și au obținut media generală peste 6 (cu note peste 5 la toate probele) 38,77% elevi.

AL PRESS

622

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.