Stop Bullying#Iulia Hasdeu

Share Button

La Colegiul Național „Iulia Hasdeu” s-a desfășurat activitatea numită Stop Bullying#Iulia Hasdeu. Cuvântul bullying încă nu are un echivalent exact în limba română, dar el cuprinde un act comportamental repetat, îndreptat spre rănirea fizică sau mentală a unei persoane.

De asemenea, el se caracterizează prin comportamentul agresiv al unei persoane care încearcă să obțină supremația asupra altora. Cel mai ușor se poate observa această formă de violență în grupurile de copii.

Activitatea a fost coordonată de elevii clasei a V-a și a avut obiectivul de a-i familiariza pe elevii de gimnaziu cu acest fenomen devenit o realitate și în România.

Au fost prezentate materiale realizate de elevii clasei a V-a, vizionat un scurt-metraj pe această temă și organizată o dezbatere, urmând ca în viitor să se desfășoare regulat dezbateri pe această temă pentru a găsi căi de a combate dezvoltarea fenomenului în cadrul școlii.

De asemenea, elevii clasei a V-a au realizat un material video și încearcă să se înscrie la concursul „Fără ură, cu toleranţă” organizat de Organizaţia Salvaţi Copiii prin programele educaţionale „Drepturile Copilului” şi „Ora de Net”, susţinute de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Prin aceste material elevii încearcă să propună soluții necesare pentru a rezolva problemele acestui tip de violență în mediul școlar.

AL PRESS

233

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.