Ștrandul şi Baza de Tenis pe Insula Cotu-Mic, singurele locuri de petrecere a timpului liber la Lugoj

honeywell

Share Button

Ștrandul

Singurul ștrand funcțional din Lugoj, cel situat în complexul de pe Insula Cotu-Mic, a fost deschis publicului încă din data de 1 iunie 2016.

Lugojenii din zonă, și nu doar aceștia, găsesc în zilele caniculare pe această insulă două bazine cu apă curată, verificată zilnic, pentru a îndeplini condițiile impuse, dintre care un bazin pentru copii, cu o fântână arteziană în centrul bazinului, care are mare succes în zilele toride. Zeci de copii, urmăriți de ochii vigilenți ai părinților, pot fi văzuți în zilele frumoase cum se bălăcesc veseli, jucându-se împreună, ca niște buni prieteni.

Tinerii înoată în bazinul mare, prevăzut și acesta cu instalație de filtrare a apei. Se poate face plajă atât pe șezlongurile sau baldachinele situate pe marginea bazinului mare, cât și pe iarba din jurul bazinelor, într-o atmosferă plăcută, cu muzică de calitate.

În cadrul complexului, utilat și cu vestiare, cu dușuri, grupuri sanitare,  se pot închiria șezlonguri cu 5 lei, în preţ fiind inclusă şi o doză de suc, sau se poate închiria un baldachin pentru patru persoane, la prețul de 25 lei, la care se oferă gratuit patru sucuri sau patru cafele, oferta fiind foarte apreciată de vizitatori.

De asemenea, se pot servi preparate culinare sau băuturi răcoritoare și bere, la umbră, pe terasa restaurantului deschis în incinta complexului.

Intrarea pentru un adult este 10 lei, iar pentru copiii în vârstă de la 3 la 14 ani, intrarea costă doar 5 lei. Complexul este deschis zilnic între orele 9 și 19.

Baza de tenis 

Pentru cei ce doresc să facă mișcare, Baza de Tenis ”Gigi Cernea”, deschisă iubitorilor acestui sport încă din anul 1994 de către Gigi Cernea, instructor de tenis de câmp (fost jucător de tenis de câmp și de tenis de masă) venit din București, oferă spre închiriere zilnic, între orele 9-24, cinci terenuri de tenis de câmp întreținute impecabil, din care unul având și  nocturnă, toate terenurile amenajate având suprafața de joc din clay-court, ca și terenurile de competiție internațională, cum este și cel de la Paris – Roland Garros.

Pentru copii, începând cu vârsta de patru ani, se organizează cursuri de inițiere în tenis de câmp, la prețul de 20 lei ședința. Se asigură gratuit rachete de tenis de câmp și mingi începătorilor. Majoritatea persoanelor care frecventează această bază sportivă practică tenisul de câmp de trei ori pe săptămână, unii pentru performanță, alții de plăcere. Prețul închirierii unui teren de tenis de câmp este de 20 lei pe oră pentru joc simplu (practic, 10 lei de persoană) și de 30 lei pe oră pentru joc dublu (practic, 7,5 lei de persoană).

Într-un decor de poveste, o terasă la care se pot servi băuturi răcoritoare, înconjurată de o oază de verdeață cu spații foarte frumos amenajate, cu brazi impunători, tufe și alte plante ornamentale, un iaz cu peşti şi nuferi mari, înfloriți, perechi de fazani plimbându-se cu nonșalanță în acest paradis plin de verdeață, totul pare desprins dintr-o poveste… 

”O poveste cu Pasărea Phoenix, pasărea legendară, renăscută din propria-i cenușă”.

Așa a renăscut această bază sportivă de două ori, prima dată în anul 2000, apoi în 2005, în urma inundațiilor când a fost distrusă aproape în totalitate (nu mistuită de flăcări, ca legendara pasăre, ci mistuită de furia apelor) și de fiecare dată a fost refăcută din nou, ne-a declarat Gigi Cernea.

De mai bine de zece ani se organizează Concursul  de Tenis de Câmp „Cupa Phoenix”, concursul devenind o tradiție. Anul acesta, concursul de seniori, senioare și veterani va avea loc începând de marți, 12 iulie 2016, de la orele 15. Înscrierile pentru concurenți se pot face direct la Baza de tenis sau telefonic la numărul 0744 581716 (Gigi Cernea).

Estera CIMPONERIU

1336

mondograniti

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.