Un mic pianist lugojean apreciat în Germania și Belgia: Filip-Eduard Iacob

honeywell

Share Button

Acum câteva luni, Eduard-Filip Iacob, strălucitul interpret al Școlii Gimnaziale de Muzică „Filaret Barbu” din Lugoj, multiplu laureat al Concursului Internațional de Interpretare Pianistică „Clara Peia”, s-a stabilit cu familia la Wuppertal, în Germania.

Părinții, oameni devotați cauzei fiului lor, un pianist cu o valoare deja confirmată prin numeroasele premii obținute la importante concursuri naționale și internaționale, au înțeles că, pentru deplina realizare profesională, locul său este, din păcate, pe alte meleaguri. Acolo unde valoarea este promovată și stimulată, unde funcționează dreapta cumpănă a adevărului și a profesionalismului, acolo unde grija și respectul pentru copii, tineret în general, sunt o adevărată religie.

La puțin timp de la stabilirea la Wuppertal, unde talentul său a fost imediat remarcat și apreciat, facilitându-i înscrierea la Hochschule für Musik, Filip a trezit interesul unui profesor de la Universitatea din Köln, pianistul-concertist Christian Beldi.

Artistul lugojean, depășind orice bariere psihologice și lingvistice, a fost invitat la un curs de măiestrie interpretativă în Valonia (Belgia), unde, după o prestație eclatantă, a fost răsplătit cu o onorantă diplomă:

IMG-Iacob Filip-Eduard 1a

Rencontres musicales internationales en Wallonie. Certificat pentru terminarea cursului de Master Class la secțiunea Pian, acordat de Mr Christian Beldi, se acordă prin prezenta lui IACOB Filip Eduard, pentru performanțe remarcabile și participarea la concerte. Sesiunea aprilie 2016, Mr P. Boucher, Mr C. de Cannière.

E doar un început, foarte promițător, o fericită premisă pentru desăvârșirea profesională a unui tânăr provenit dintr-o țară care este un adevărat izvor de talente și materie cenușie. Pe care, din păcate, le dăm la export. Mai bine spus, le risipim, pentru că nimeni nu ne oferă nimic în schimbul lor.

Constantin-T. STAN, fostul profesor al talentatului pianist

P.S. Un alt pianist lugojean, marele maestru Paul Dan, profesor la Universitatea din Mannheim, nu trezește, deocamdată, nicio emoție, la Lugoj, în sufletul celor care ar fi trebuit să-i acorde, ca urmare a mai vechii noastre propuneri (înregistrată oficial), binemeritatul titlu de cetățean de onoare al urbei.

808

mondograniti

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.