Verdict: Moarte Mioriţei!

honeywell

Share Button

România, avându-l la timonă pe corsarul Băsescu timp de 10 ani (!?), în cârdăşie cu o clasă politică fără clasă, au reuşit să o aducă pe biata noastră ţărişoară pe „cele mai înalte culmi de civilizaţie şi regres”.

Şi cum societatea românească era puţin cam „dezaxată”, marele cârmaci ne-a ghidat pe axa Bucureşti-Londra-Washington (pentru cei neavizaţi, Washington este capitala USA, USA însemnând Uniunea Sovietică Aialaltă).

Şi dacă tot făcurăm vorbire de ţara în care a luat naştere democraţia, trebuie să spunem că şi americanii au un „Congres mare. Minţi odihnite. Legi trăsnite”, unele dintre ele fiind cuprinse într-o cărticică intitulată Legile unchiului Sam, o adevărată culegere de reţete antistres.

Şi ca să vă conving că este aşa, voi reda câteva din ele:

„Soţului îi este interzis să-şi bată soţia cu un băţ mai gros decât degetul lui cel mare;

Este interzis să te uiţi la un elan dintr-un avion aflat în zbor;

Aruncarea unui elan viu dintr-un avion aflat în zbor reprezintă infracţiune;

Este interzis să culci un măgar în cada de baie;

Este interzis să râzi în public, atunci când ai mai mult decât un dinte din faţă lipsă şi ai peste 18 ani;

Râului Arkansas îi este interzis prin lege să se reverse peste podul Main Street din oraşul Little Rock;

Câinilor (din Little Rock -n.a.) le este interzis să intre în perimetrul acestui oraş după ora 6 seara;

Răsăritul soarelui le este garantat cetăţenilor prin lege;

Animalelor li se interzice împerecherea în public în apropierea unei şcoli sau a unui lăcaş de cult, sub rezerva unor aspre sancţiuni;

Este interzisă creşterea melcilor şi elefanţilor în gospodărie;

Este interzis să mergi pe bicicletă într-o piscină;

Este ilegal ca un soţ să-şi bată soţia cu o curea mai lată de 2 cm, fără acordul ei;

Detonarea unei arme nucleare în interiorul oraşului este pedepsită cu o amendă în valoare de 500 de dolari;

Este ilegal să mâni o turmă mai mare de 100 de oi pe bulevardul Hollywood;

Câinilor le este interzis să se împerecheze la o distanţă mai mică de 50 de metri de o biserică. Încălcarea a cestei legi se pedepseşte cu o amendă de 500 de dolari sau 6 luni de închisoare”.

Şi exemplele ar putea continua. Dar să revenim la oile şi câinii noştri! Cum şi noi avem un parlament mare, cu parlamentari cu minţi odihnite, sau lipsă, de ce nu am face şi noi nişte legi trăsnite, ca să nu spun idioate?

Aşa că, băieţii noştri s-au pus pe treabă şi după îndelungi războaie purtate între vânătorii (criminalii şi braconierii) sportivi (susţin mincinoşii vânători că sunt prea mulţi câini ciobăneşti şi aceştia distrug vânatul) şi bieţii ciobani, care nu fac altceva decât „îşi apară sărăcia şi nevoile şi neamul”, ovin de data asta, după ce au „cotcodăcit” verzi şi uscate, au „ouat” Legea 149 din 2015, precum găina din poveste,  mărgica.

Ce spune această lege? În principal impune ciobanilor de la şes să aibă numai un câine, celor de la deal doi, iar mai de pe la munte trei câini.

Cum poţi păzi o turmă de, hai să zicem de 300 de oi (ca în cântecul acela „Ciobănaş cu 300 de oi”) cu un număr aşa de mic de câini? În realitate, turmele sunt mult mai mari, de pe la 600 de oi în sus), când numărul lupilor şi al şacalilor a crescut în progresie geometrică, după modelul parlamentarilor?

Fără câini, ciobanii sunt morţi. Mioriţa la fel. Şi ca să pună şi bomboana pe colivă, şacalii, pardon, parlamentarii au stabilit că în perioada 6 decembrie-24 aprilie păşunatul este interzis.

Ciobanii au protestat venind cu miile, la Bucureşti. Aşa-zisa senatoare (o ştiţi, fomista grevei) Cristina Anghel l-a întrebat pe un cioban care protesta: Eşti prost? Nu, nu e prost, doar ea e precis… oaia rătăcită prin Parlmentul României. Şi câţi nu sunt ca ea?

Mircea ANGHEL

355

mondograniti

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.