Veronica va plăti 150 de milioane de euro lui Mike Fink, fiul lui Iosif Constantin Drăgan

honeywell

Share Button

După mai bine de zece ani de lupte în instanță, Mike Fink a reușit să-i convingă pe judecătorii spanioli că este fiul lui Iosif Constantin Drăgan, cel care a murit în 2008, lăsând în urma lui o avere de aproape un miliard de euro.

Acum, soția defunctului este nevoită să împartă imperiul financiar de care a ținut cu dinții și să-i dea nu mai puțin de 150 de milioane de euro.

Iosif Constantin Drăgan, catalogat în 2006 ca fiind românul cu cea mai mare avere, a murit doi ani mai târziu, la vârsta de 91 de ani, în reședința sa din Palma de Mallorca.

În urma lui au rămas o avere estimată inițial la peste un miliard de euro, însă cel mai recent top de specialitate spune că Veronica Gușă de Drăgan ar mai avea ceva mai mult de 200 milioane de euro, scrie libertatea.ro.

Iar o bună parte din acești bani ar trebui să-i primească acum un fiu nelegitim al lui Drăgan. Mike Fink duce o luptă începută în 2005, pentru a demonstra că este moștenitor al răposatului magnat.

Demersurile lui Fink, cel care pretinde că este fiul românului, au fost făcute din vremea în care Drăgan era încă în viață. Lucrurile s-au complicat însă după ce acesta a murit și a început lupta pentru avere.

Procesul pentru demonstrarea paternității s-a mutat în Spania, acolo unde a primit și câștig de cauză. Magistrații l-au recunoscut ca fiu legitim pe Mike, și nu doar atât. Au decis ca acesta să primească 150 de milioane de euro din averea tatălui său.

Cu siguranță vestea nu i-a căzut tocmai bine Veronicăi Gușă de Drăgan, care nu a vrut niciodată să accepte ideea unei ”tocmeli” în acest caz. Probabil că Veronica va fi nevoită să renunțe la diverse proprietăți pentru a-i plăti cele 150 de milioane de euro.

În perioada în care a fost căsătorit cu o italiancă, dintr-o relație extraconjugală pe care defunctul milionar a avut-o cu o româncă, a rezultat Mike Fink, copil despre care inițial s-a spus că Drăgan l-a acceptat, inclusiv prima soție a acestuia a închis ochii.

Lucrurile s-ar fi schimbat când în viața milionarului a apărut Veronica Gușă, fiica generalului Ștefan Gușă, șef de Stat Major în 1989.

În 2006, Drăgan a fost pe primul loc în topul celor mai bogați români, conform revistei Capital, cu o avere estimată la un miliard de euro. Astăzi, averea este estimată la 200-210 milioane de euro.

Plecat să studieze în Italia, după 1940, a pus bazele unei companii care exporta petrol românesc. După al doilea război mondial, în 1948, fondează o companie de distribuție a gazului petrolier lichefiat, Butan Gas. Afacerea a crescut cu timpul, ajungând la un nivel maxim în 2006.

AL PRESS

850

mondograniti

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.