[Video] Documentarul realizat de oamenii lui Ceauşescu pentru strănepoţii din anul 2080

honeywell

Share Button

Un scurtmetraj, realizat în 1980, dedicat celor care vor locui în Capitala României în anul 2080 se află în arhiva studioului de film documentar „Alexandru Sahia”.

Scurtmetrajul este intitulat „Pentru strănepoți, încă ceva despre București…” Regia aparține Paulei și lui Doru Segall, având aproape 14 minute și a fost selectat, alături de alte șapte scurtmetraje, de cercetătoarea Adina Brădeanu, de la University of Westminster, pentru colecția „Sahia Vintage”.

Filmul este o ilustrată în mișcare, adresată celor care vor locui în București în anul 2080. „Pentru strănepoți, încă ceva despre București…” surprinde imagini care să le amintească celor din viitor cum arăta capitala României.

Una dintre primele imagini este cea a unui taxi cu remorcă, ce transportă o studentă care cântă la harpă. Documentarul conține imagini care surprind verdele abundent din Bucureștiul acelor ani. Se vorbește, de asemenea, despre „străzi pline de verdeață” și despre cei „21 de metri pătrați de spațiu verde pe cap de bucureștean”.

(sursa: activenews.ro)

583

mondograniti

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.